Poznati su najbolji hrvatski i slovenski kampovi; U Dalmaciji najbolja dva paška i biogradski!

Slovenski kamping internetski portal www.avtokampi.si je u okviru 10. Hrvatskog kamping kongresa priredio podjelu nagrada najboljim kampovima – Naj kamp Adria. U izboru je sudjelovalo više od 200 kampova koji su tijekom cijele sezone sakupili više od 34.000 glasova.

Urednik portala avtokampi.si, Klemen Hren, stavio je naglasak na ovogodišnju sezonu kao rekordnu za kampove, što je samo još jedan dokaz da je kampiranje sve popularnije. Sezona u samom početku nije djelovala obećavajuće, zbog lošeg vremena u lipnju, no poboljšanje i visoke temperature u srpnju, kolovozu i rujnu, utjecale su na odlične rezultate. U Hrvatskoj je tako ove godine kampiralo 2% više gostiju, a u Sloveniji za 3% više. Veoma je zanimljiv podatak da je čak 54% svih noćenja slovenskih turista u Hrvatskoj ostvareno u kampovima.

Najbolji hrvatski kampovi za sezonu 2016.

U Hrvatskoj djeluje nešto više od 500 kampova, a obzirom na svoju veličinu razdijeljeni su po regijama (Istra, Kvarner, Dalmacija) i vrstama (mali, veliki te nudistički i miješani).

Među većim kampovima u Istri, najviše glasova slovenskih kampista, je dobio kamp Valkanela iz Vrsara koji je ove godine svoju ponudu obogatio obnovljenom plažom i bazenskim kompleksom. Drugo mjesto osvojio je porečki kamp Lanterna gdje su uz obnovljene bazene, tematske mobilne kućice i glamping šatore uredili i pješčanu plažu u kojoj najviše uživaju djeca. Na treće mjesto uvrstio se kamp Zelena Laguna iz Poreča.

Kamp Ulika iz Rovinja, i ove se godine našao među najboljim istarskim kampovima. Uvršten je i u gurmanske kampove obzirom da se unutar kampa nalazi odlična konoba Barba Danilo. Drugo mjesto osvojio je Kranjski kamp iz Premanture, a treće kamp Puntica iz Funtane, koji je ove godine djelomično obnovljen.

Među slovenskim kampistima iznimno su popularni i kampovi na Kvarneru. Između većih kampova, sada već šestu godinu zaredom, mjesto najboljeg zauzeo je kamp Čikat iz Malog Lošinja. Gosti su oduševljeni uređenošću parka, odličnim položajem samog kampa te novim vodenim parkom sa bazenima i toboganima. Drugo mjesto pripalo je kampu Njivice, a treće kampu Krk koji se nakon nedavne obnove može pohvaliti da je prvi hrvatski kamp sa pet zvjezdica.

Među manjim kvarnerskim kampovima, prema prebrojanim glasovima, prvo mjesto je zauzeo kamp Lopari iz Nerezina na otoku Lošinju, drugo kamp Bor iz Krka sa kojim sada već više od 30 godina odlično upravlja obitelj Mrakovčić. Na trećem mjestu nalazi se kamp Mali iz Baške.

U kategoriji većih kampova sa područja Dalmacije, prvo mjesto je i ove godine osvojio kamp Straško iz Novalje na otoku Pagu. Gosti hvale uređenost parcela i plaže, puno zelenih površina unutar kampa i odličnu animaciju. I drugo je mjesto ostalo na otoku Pagu, u kampu Šimuni, dok je treće otišlo u kamp Park Soline u Biogradu.

Osim kampova duž dalmatinske obale na otocima se nalazi više od 120 manjih kampova. Kampisti se za posjet takvim kampovima odlučuju najviše iz razloga gostoljubivosti domaćina, lijepe prirode i mira koji im isti pružaju. Najviše glasova je dobio kamp Slanica sa otoka Murtera, drugo mjesto ide u kamp Biograd i treće u kamp Lupis iz Lovišta na Pelješcu.

Najbolji nudistički kamp je u Vrsaru

Među nudističkim kampovima je i ove godine pobijedio kamp Koversada iz Vrsara koji djeluje još od 1961. godine i jedan je od prvih FFK kampova u Europi. Drugo mjesto je pripalo kampu Valalta iz Rovinja, a treće kampu Solaris iz Poreča.

Nagrada Naj kamp Adria za životno djelo

Dr. Josipa Cvelić Bonifačić je osoba u hrvatskom turizmu sa 40-godišnjim iskustvom. Nakon školovanja svoju profesionalnu karijeru je započela na recepciji hotela na Krku, radila je kao turistički vodič i profesorica u srednjoj školi. Karijeru nastavlja kao direktorica kampa u Puntu te voditeljica odijela za kampove unutar turističke tvrtke Valamar. Kroz niz godina aktivna je i u turističkim organizacijama, kamping udruzi te pri organizaciji različitih manifestacija. Na fakultetu je kao prva u Europi uspješno obranila doktorski rad na temu konkurentnosti kamping turizma. Kao viša asistentica na fakultetu svoje znanje o turizmu prenosi na mlade koji zahvaljujući njoj od ove godine mogu izabrati studijski smjer kamping management.

Zbog izrazito velikog doprinosa razvoju kamping turizma te aktivnog rada na brojnim i različitim područjima turizma, dr. Josipa Cvelić Bonifačić bez imalo sumnje zaslužuje nagradu za životno djelo.

Najbolji slovenski kampovi su kampovi Terme Čatež i Nadiža

U Sloveniji djeluje 80 kampova koji svojim gostima omogućuju boravak u lijepom prirodnom okruženju. Pohvaliti se mogu sa brojnim termalnim kampovima koji su otvoreni tijekom cijele godine, a među najatraktivnijim također su i oni pokraj rijeka i jezera. U kategoriji većih kampova pobijedio je kamp Terme Čatež, a u kategoriji manjih kampova kamp Nadiža u blizini Kobarida.

Najbolji glamping je na Bledu

Glamping, odnosno glamurozno kampiranje je sve popularniji oblik odmora koji obuhvaća udobni smještaj unutar prirodnog okruženja. Slovenija na tom području, nekoliko kampova na odličnim lokacijama sa drvenim kućicama, glamping šatorima i vinskim bačvama, spada među vodeće u regiji.

Najviše glasova u kategoriji glamping dobile su drvene kućice u kampu Bled u kojima svojim gostima nude različite tematske pakete namijenjene parovima, obiteljima, te ostalim posebnim skupinama. Druga je nagrada također otišla na Bled i to u Garden Village koji pak svojim gostima uz luksuzne šatore pruža i mogućnost boravka u kućicama na drvu. Kamp Terme Čatež sa svojom ponudom plivajućih kućica, indijanskih šatora i kaubojskog vozila, osvojio je treće mjesto.

Rezultati glasovanja za Naj kamp Adria 2016

Naj kamp Adria 2016 – Veći kampovi – Istra, Hrvatska

  1. mjesto – kamp Valkanela
  2. mjesto – kamp Lanterna
  3. mjesto – kamp Zelena Laguna

Naj kamp Adria 2016 – Manji kampovi – Istra, Hrvatska

  1. mjesto – kamp Ulika Rovinj
  2. mjesto – Kranjski kamp
  3. mjesto – kamp Puntica

Naj kamp Adria 2016 – Veći kampovi – Kvarner, Hrvatska

  1. mjesto – kamp Čikat
  2. mjesto – kamp Njivice
  3. mjesto – kamp Krk

Naj kamp Adria 2016 – Manji kampovi – Kvarner, Hrvatska

  1. mjesto – kamp Lopari
  2. mjesto – kamp Bor
  3. mjesto – kamp Mali

Naj kamp Adria 2016 – Veći kampovi – Dalmacija, Hrvatska

  1. mjesto – kamp Straško
  2. mjesto – kamp Šimuni
  3. mjesto – kamp Park Soline

Naj kamp Adria 2016- Manji kampovi – Dalmacija, Hrvatska

  1. mjesto – kamp Slanica
  2. mjesto – kamp Biograd
  3. mjesto – kamp Lupis

Naj kamp Adria 2016- Nudistički i miješani kampovi – Hrvatska

  1. mjesto – kamp Koversada
  2. mjesto – kamp Valalta
  3. mjesto – kamp Solaris

Naj kamp Adria 2016- za životno djelo u turizmu

  1. Josipa Cvelić Bonifačić

Naj kamp Adria 2016 – Veći kampovi – Slovenija

  1. mjesto – kamp Terme Čatež
  2. mjesto – kamp Adria
  3. mjesto – kamp Šobec

Naj kamp Adria 2016 – Manji kampovi – Slovenija

  1. mjesto – kamp Nadiža
  2. mjesto – kamp Kolpa
  3. mjesto – kamp Koren

Naj kamp Adria 2016 – Glamping i avanturističko kampiranje

  1. mjesto – kamp Bled
  2. mjesto – Garden Village Bled
  3. mjesto – kamp Terme Čatež
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...