Prema želji nadbiskupa Puljića; Blagdan svetog Ivana Pavla II. kao Dan Klasične gimnazije u Zadru

U nazočnosti mnogobrojnih uzvanika; predstavnika Crkve, javnih institucija, medija te djelatnika i učenika, Klasična gimnazija Ivana Pavla II. obilježila je svoj dan.

Ravnatelj škole mr.sc. don Ante Sorić objasnio je zašto se dan njihove gimnazije slavi baš 22. listopada.

Crkveni blagdan Ivana Pavla II. proglašen je Danom naše škole. Bila je to želja zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića. Točnije rečeno, želja oca nadbiskupa bila je da se kroz sve segmente naše odgojno-obrazovne ustanove protežu vrijednosti koje je zastupao papa, kazao je Sorić. 

Također je podsjetio kako je 2005. godine školu blagoslovio tadašnji nadbiskup zadarski Ivan Prenđa, dok je u temelje same ustanove ugrađen kamen temeljac kojeg je blagoslovio sv. Ivan Pavao II. prilikom posjete Zadru 2003. godine.

Mons. Želimir Puljić – zadarski nadbiskup za medije je kazao:

Danas slavimo Dan gimnazije koji je vezan uz liturgijski spomendan Ivanu Pavlu II. Na dan 22. listopada papa je javno nastupio prvi puta i izgovorio poznate riječi “Neka se otvore vrata Kristu, neka mu otvore vrata svi sustavi, sve države, neka mu otvore vrata jer on najbolje zna što je u srcu čovjeka”!s

Učenici škole podsjetili su nas kako je upravo papa Ivan Pavao II. u svim trenucima svoga života i djelovanja isticao vjeru u mlade. Između njih postojao je uzajaman odnos povjerenja i ljubavi. Upravo je u mlade polagao svoje nade, jer na njima ostaje budućnost svijeta i Crkve.

skola3

skola

skola2

skola-5

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...