Premijera polupodmornice SemiSUBMARINE PAX 55 – najvećeg plovila Biograd Boat Show-a

Između 300 različitih brodica koje će se koncem ovog tjedna moći vidjeti na Biograd Boat Show-u, hrvatskoj će se javnosti premijerno predstaviti nova polupodmornica SemiSUBMARINE PAX 55 sa staklenim dnom. Sa svojih 17,1 metara dužine ovo je ujedno i najduže plovilo domaće proizvodnje koje će se izložiti na ovogodišnjem biogradskom sajmu.

Riječ je o novom i većem modelu polupodmornice iz brodogradilišta Agena Marin iz Biograda, koja za razliku od svoje prethodnice s kapacitetom od 12 putnika prevozi čak 55 gostiju na turističke ture razgledavanja podmorja. Na razvoju i projektiranju se radilo dvije godine, a jedna SemiSUBMARINE 55-ica već je odradila sezonu na Krku, gdje je prodan prvi primjerak. Osnovne prednosti većeg modela su mogućnost zaprimanja autobusnih grupa te veće ostakljene površine za potpuniji doživljaj ljepota podmorja, a pored novih zainteresiranih kupaca u Ageni Marin bilježe i dodatnu zanimljivu inicijativu.

– Obzirom na zaista spektakularan pogled kroz zakrivljena stakla 55-ice, došlo se i na ideju kako se još može iskoristiti ovo plovilo u turističke svrhe. Naime, trenutno se projektira podvodni sushi bar na osnovi trupa SemiSUBMARINE 55-ice, najavio je direktor Agene Marin Mladen Peharda.

Inače, proizvodnja ovih inovativnih polupodmornica karakteristične crvene boje traje već preko pet godina, a prvi prototip je zaplovio davne 2005. Godine. Osnovni model za 12 putnika prodan na više od 30 lokacija duž Jadrana, a dva su primjerka ove godine otputovala i na daleke Maldive. Gdje god su našle novi dom, polupodmornice SemiSUBMARINE obogatile su ukupnu turističku ponudu za vremenski kraće i sadržajno drugačije morske izlete. Naime, dok plovilo iz svog ostakljenog trupa nudi gostima razgledavanje fascinatnog života ispod površine mora, s palube se pruža panoramski pogled na obalu.

podmornica2

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...