Projekcija dokumentarnog filma “Moj otac bankar” autorice Ieve Ozoline u klubu ACME

U četvrtak, 13. listopada, u klubu ACME (Nikole Matafare 2a) s početkom u 20 sati, održat će se projekcija dokumentarnog filma “Moj otac bankar” / “Mans tēvs baņķieris” (2015) na kojoj gostuje i sama autorica filma, Ieva Ozolina.

Film prikazuje Latviju nakon raspada Sovjetskog Saveza kao zemlju u kojoj nastaje potpuni kaos, a Latvijce kao ljude koji u tom vremenu misle da mogu raditi što ih je volja. Jedan od njih je i nekad skromni profesor Boriss Osipvs, koji je preko noći postao oholi bankar, tipičan za sve istočnoeuropske novopečene bogataše početkom 90-ih godina. No, ubrzo je nakon svoje prevare štediša napustio zemlju te potpuno nestao iz života svoje obitelji. Petnaest godina kasnije, njegova kćer, latvijska umjetnica Ieva Ozolina, oboružana samo fotografijom s Interpolove tjeralice, putuje u azil za mentalne bolesnike u Maleziji kako bi saznala je li čovjek na fotografiji doista njezin rođeni otac – odbjegli milijunaš koji je osramotio svoju obitelj.

Nakon projekcije filma održat će se Q&A s autoricom dokumentarca uz moderaciju Ivice Perinovića. Podsjetimo, ulaz na sve projekcije u sklopu projekta KineDok je besplatan.

Gostovanje i projekcija filma “Moj otac bankar” održava se u sklopu međunarodnog projekta KineDok koji kreativne i autorske dokumentarce vadi iz klasičnih kino-dvorana i dovodi pred ljubitelje filma. Kinedok se održava na više od dvadeset lokacija diljem zemlje uključujući Zagreb, Karlovac, Čakovec, Đakovo, Zabok, Križevce, Varaždin, Bjelovar, Pulu, Umag, Rijeku, Split, Orebić i mnoge druge. U Hrvatskoj program KineDok koordinira udruga Restart iz Zagreba, a u Zadru ga ove godine organiziraju Zadar snova te udruga Antropop uz pomoć Filmskog ureda Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...