Promocija knjige “Moj Šibenik dušu ima” Ive Mikuličina i CD-a “Kad ti tilo opet pridam” ženske klape Skradinke

U ponedjeljak, 24. listopada u zadarskoj Gradskoj loži s početkom u 19 sati održati će dvostruka promocija: knjige “MOJ ŠIBENIK DUŠU IMA”, šibenskog novinara Ive Mikuličina i CD-a „KAD TI TILO OPET PRIDAM”, ženske klape Skradinke.
Moderator programa bit će novinar Slobodne Dalmacije Dražen Žura, a prezenter šibenski novinar i glazbeni kritičar Zoran Ševerdija.

Knjiga MOJ ŠIBENIK DUŠU IMA predstavlja gotovo autobiografski zapis njezina autora Ive Mikuličina, poznatog šibenskog novinara, sportskog djelatnika i glazbenika. To je knjiga o njegovim dojmovima s brojnih putovanja, utakmica, festivala i koncerata, u kojoj autor iskreno potencira ljubav prema rodnom gradu, ali i Dalmaciji. Knjiga, koja je dosad prodana u više od tisuću primjeraka.

– Nemoguće je pisati o Šibeniku, a da se ne dotakneš Splita i Zadra.
Kako pisati o Draženu Petroviću, a da ne spomeneš Stojka Vrankovića – kaže Ivo Mikuličin.
Središnje osobe u Mikuličinovoj knjizi svakako su dvojica legendarnih Šibenčana. Arsen Dedić i Dražen Petrović. Obojica su bili iskreni prijatelji s autorom knjige, pa ćete u njoj otkriti bezbroj detalja, nepoznatih široj javnosti.

– Kad sam poklonio knjigu Arsenovoj družici Gabi Novak, ona mi je iskreno kazala da je zaboravila pola sličica, koje sam zapisao o njezinom suprugu – kaže Mikuličin.

Doznat ćete pikanteriju da je upravo Ivo Mikuličin bio na trenerskoj klupi, kad je Dražen osvojio prvu medalju u životu.
S Arsenom je Mikuličin imao i dugo glazbeno prijateljstvo. Od legendarne klape Šibenik do Bonace. Od vodičkih Bunara do Skradinki.
Sve su to klape, koje je kao voditelj pa i skladatelj „servisirao” Ivo Mikuličin. U Zadru će predstaviti novi nosač zvuka ženske klape Skradinke pod nazivom „Kad ti tilo opet pridam”. Klape, koja traje blizu 20 godina, a koja je u svom uspješnom trajanju osvajala nagrade na svim relevantnim klapskim festivalima: Omišu, Kaštelima i Sinju.
Skradinke će, nema sumnje, pomoći da dvostruka promocija u Gradskoj loži bude tipična dalmatinska večer. S pismom i ćakulom.
Moderator priredbe bit će zadarski novinar Dražen Žura, a prezenter šibenski novinar i glazbeni kritičar Zoran Ševerdija.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...