Pupić Bakrač: “Sve objede protiv mene Kalmeta je plasirao preko Sinovčićevih medija čije su novinarke javno priznale da su pisale laži pod pritiskom”

Iziritiran jučerašnjim Gradskim vijećem na kojemu je, kako tvrdi, još jednom doživio napad i prijetnje od strane gradonačelnika Zadra Božidara Kalmete, vijećnik Marko Pupić Bakrač poslao je priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Na Gradskom vijeću Grada Zadra događaju se doista nevjerojatne stvari. U svom odgovoru na vijećničko pitanje Sabini Glasovac gradonačelnik Kalmeta napada mene!? Njegove objede predsjednik vijeća Živko Kolega ne prekida, štoviše dozvoljava mu da mi i prijeti HDZ-ovim ministrom poljoprivrede Tolušićem čijem ministarstvu pripada i Ribarska inspekcija u kojoj sam zaposlen. Naravno nakon svih tih objeda i prijetnji po tko zna koji put predsjednik vijeća u totalitarističkom duhu ne želi mi dati riječ da se o njima očitujem, pa to na žalost moram napraviti ovim putem.

U RH ima 29 ribarskih inspektora. U 2015 godini ja sam imao 270 inspekcijskih nadzora što je najviše od svih inspektora. U 2016 godini zaključno sa datumom 27.10.2016 godine imam 219 inspekcijskih nadzora što je opet trenutačno najviše od svih inspektora. Vrlo rado bih priložio internu tablicu iz e-inspektora sa imenima inspektora i brojem nadzora koji je svaki pojedinačno napravio ali neću pošto bi to bilo izrazito nekorektno prema mojim kolegama. Nadam se da će je novinari zatražiti preko glasnogovornika ministarstva, a Božidar Kalmeta to može učiniti i preko ministra Tolušića sa kojim mi se prijeti.

Ovo je već treći put kako mi se prijeti da će se sa mnom obračunati zloupotrebom političke moći. Naime na isti način mi je prijetio i predsjednik G.O HDZ-a Joso Nekić dva puta pred brojnim svjedocima u predizbornoj kampanji.

Na sve te prijetnje mogu odgovoriti samo izvolite. Nije mi prvi put. SDP-ov ministar Tihomir Jakovina ponašao se prema meni na sličan način. Suprugu mi je sa mjesta direktorice smijenio također SDP-ov ministar Siniša Hajdaš Dončić iako je za nju prije toga izjavio da je najbolji direktor u sektoru zračnog prometa te je imala godinama najveći rast prometa i dobiti od svih zračnih luka u RH. Dakle moja obitelj i ja već smo na svojoj koži osjetili zloupotrebu političke moći a sve zbog mog političkog angažmana. Sve smo to izdržali i izdržati ćemo.

Što se tiče Kalmetinih objeda o apartmanima na Pagu, pilotima rayanaira, konjima… ne znam što još sve ne mogu reći da su to priče koje su producirali u nastavcima isključivo mediji medijske kuće Vox u vrijeme mog najžešćeg sukoba sa Renom Sinovčićem. Nedavno su novinarke te medijske kuće javno priznale da su pisale laži pod pritiskom. Mislim da se tome nema što više ni dodati ni oduzeti.

Pošto Božidar Kalmeta tvrdi da za te navode ima nekakve dokaze pozivam ga da ih napokon predoči. Ukoliko to napravi spreman sam trenutačno napustiti politički i javni život grada Zadra.

Eto mu prilike da me se jeftino riješi.

Za razliku od njega ja ispunjavam svoja obećanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...