Radionice Burze Nautike na Biograd Boat Showu

Zanimljive edukativne radionice vezane uz plovidbu, održavanje plovila i opreme koje za posjetitelje Biograd Boat Showa i svoje čitatelje organizira vaša Burza Nautike u posebnom prezentacijskom centru u hali B održat će se i ove godine u petak i subotu, odnosno 21. i 22. listopada. Ukoliko vam se neka od ponuđenih radionica čini interesantnom i željeli biste saznati nešto više iz nekog područja nautike označite je u svom kalendaru, poslušajte predavanje ili pogledajte demostraciju, te pitajte predavače sve što biste željeli saznati o toj temi. Nastojali smo da radionice budu korisne, poučne i zanimljive prosječnom nautičaru, ali i serviserima, čarter agentima i svima koji žive za more i od mora.

Petak, 21. listopada u 11 sati

TEMA: Yachting kao profesija

PREDAVAČ: ADRIA LIBAR

Koje osposobljenosti skiper i posada broda ili jahte moraju posjedovati prema zakonskim obavezama, i koja znanja i vještine čine posadu profesionalnom i konkurentnom na domaćem i inozemnom tržištu, pitanja su na koja će nam odgovor dati Pomorsko učilište Adria Libar. Odabir Yachtinga kao profesije za nekoga tko živi od turizma trebao bi biti stepenica više u kvaliteti ponude. U radionicu će se moći uključiti i posjetitelji. Za kraj prezentacije Adria Libar je odlučio Yachting začiniti degustacijom dobrog vina Mocira; merlot&plavina iz vinarije Baraka.

Petak, 21. listopada u 15 sati

TEMA: Praćenje i nadzor plovila putem interneta

PREDAVAČ: T-MATIX

Znati u svakom trenutku gdje se vaše iznajmljeno plovilo nalazi vrlo je koristan podatak, kao i to u kakvom su stanju svi sustavi na brodu. Tvrtka T-Matix je razvila ovakav pouzdan sustav koji prati plovilo i nudi mogućnost daljinskog upravljanja pojedinim sustavima. Cilj ove radionice je prikaz jednostavnosti ugradnje ovoga sustava u plovilo, bez obzira na to je li ono namijenjeno za čarter ili je riječ o vlasničkom plovilu, kao i to da se prikaže koliko ovakav način nadzora može povećati sigurnost plovidbe.

Subota, 22. listopada u 11 sati

TEMA: Aplikacije u službi nautičara

PREDAVAČ: MERIDIAN PROJEKT

Puno je aplikacija na internetu koje se koriste na pametnim telefonima i tabletima a koje nude brojne korisne informacije i tako olakšavaju navigaciju. Osim pomoći u navigaciji tu su i ostale korisničke aplikacije za praćenje vremenske prognoze, informiranost o uslugama u lučicama i marinama. Meridian Projekt će osim rada s aplikacijama demonstrirati i mogućnost ugradnje rutera za brodsku Wi-Fi mrežu

Subota, 22. listopada u 15 sati

TEMA: Brodske baterije

PREDAVAČ: TAB

Predavači iz tvrtke TAB govorit će o problemima brodskih baterija, odabiru, te očekivanom radnom vijeku akumulatora. Posebno će se obraditi tema pravilnog održavanja, odnosno kako pravilan odnos prema bateriji može produljiti njezin radni vijek a svakodnevnu uporabu sigurnom. Kako je radionica otvorenog pitanja tako su sva vaša pitanja i više no dobro došla.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...