Sport ili šport

Sabina Glasovac sarkastično pozdravila “najavljenu reformu” Gordana Jandrokovića

Agencija ZARAPIX
Tamni način

Sabina Glasovac, zadarska zastupnica u Hrvatskom Saboru, članica SDP-a, sarkastično je “pozdravila” izjave Gordana Jandrokovića, potpredsjednika Sabora iz redova HDZ-a, koji je, kako piše HINA, a prenosi tportal, više puta spomenuo riječ “šport”, mjesto u govoru ustaljenog izraza “sport”.

Za šport smo htjeli poseban Središnji državni ured, s obzirom na važnost športa, ne samo vrhunskog, nego i školskog, sveučilišnog, amaterskog, naglasio je za HINA-u Jandroković dodavši kako HDZ smatra da šport treba jače podupirati iz državnih institucija.

Opetovano spominjanje riječi šport na svom je Facebook profilu prokomentirala Glasovac napisavši: “Vau! Kakva reforma! Da ti se krv sledi u žilama.”

U komentarima na svoju objavu nastavila se poprilično sarkastično baviti pravopisom, zaključivši u jednome trenutku kako nema smisla mijenjati nešto što je ustaljeno u hrvatskom jeziku, budući da ionako i “sport” i “šport” nisu izvorno hrvatske riječi.

U drugim vijestima iz javnopolitičkog života Sabine Glasovac, trenutno u Zadru gostuje Ranko Ostojić, kandidat za novog predsjednika SDP-a, kojemu je naša Zadranka, također putem Facebooka, dala izravnu podršku.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar