Sabina Glasovac sarkastično pozdravila “najavljenu reformu” Gordana Jandrokovića

Sabina Glasovac, zadarska zastupnica u Hrvatskom Saboru, članica SDP-a, sarkastično je “pozdravila” izjave Gordana Jandrokovića, potpredsjednika Sabora iz redova HDZ-a, koji je, kako piše HINA, a prenosi tportal, više puta spomenuo riječ “šport”, mjesto u govoru ustaljenog izraza “sport”.

Za šport smo htjeli poseban Središnji državni ured, s obzirom na važnost športa, ne samo vrhunskog, nego i školskog, sveučilišnog, amaterskog, naglasio je za HINA-u Jandroković dodavši kako HDZ smatra da šport treba jače podupirati iz državnih institucija.

Opetovano spominjanje riječi šport na svom je Facebook profilu prokomentirala Glasovac napisavši: “Vau! Kakva reforma! Da ti se krv sledi u žilama.”

U komentarima na svoju objavu nastavila se poprilično sarkastično baviti pravopisom, zaključivši u jednome trenutku kako nema smisla mijenjati nešto što je ustaljeno u hrvatskom jeziku, budući da ionako i “sport” i “šport” nisu izvorno hrvatske riječi.

U drugim vijestima iz javnopolitičkog života Sabine Glasovac, trenutno u Zadru gostuje Ranko Ostojić, kandidat za novog predsjednika SDP-a, kojemu je naša Zadranka, također putem Facebooka, dala izravnu podršku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...