Savjetovanje za uzgajivače ovaca i koza i izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva u Novalji

24. i 25. listopada 2016. godine s početkom u 10:30 sati u hotelu Luna u Novalji održat će se 18. Savjetovanje za uzgajivače ovaca i koza i 17. Izložbu hrvatskih ovčjih i kozjih sireva, u organizaciji Hrvatske poljoprivredne agencije, Hrvatskog saveza uzgajivača ovaca i koza i Udruge uzgajivača ovaca i proizvođača paškog sira „Zaglava”.

Sudionicima savjetovanja, uzgajivačima ovaca i koza i proizvođačima hrvatskih ovčjih i kozjih sireva, predavanja iz područja provedbe uzgojno selekcijskih programa, preventive i zdravstvene zaštite ovaca i koza, tehnologije proizvodnje i prerade ovčjeg i kozjeg mlijeka, hranidbe, držanja i njege ovaca i koza, održat će stručnjaci sa Agronomskog i Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U sklopu provedbe EU projekta Grass Croatia sufinanciranog od strane Europske komisije, Goran Lipavić, dipl. ing., 24. listopada 2016. u 18 sati, prezentirat će Agrokolišne mjere Zajedničke poljoprivredne politike EU, Mjeru 10 – Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene. Uzgajivači imaju na raspolaganju sredstva iz programa ruralnog razvoja za ostvarivanja potpora za izvorne i zaštićene pasmine ovaca i koza, radi zaštite i poboljšanja okoliša na svom gospodarstvu, u sklopu cilja Zajedničke poljoprivredne politike EU za postizanja održive poljoprivredne proizvodnje, očuvanja biološke raznolikosti ruralnih područja, zaštite okoliša i očuvanja života na selu u skladu s prirodom. Ovim predavanjem usmjerit ćemo uzgajivače na korištenje sredstava za Mjeru 10., otvoriti raspravu i pružiti sve potrebne informacije kako bi lakše iskoristili potpore na raspolaganju.

Na ovogodišnjoj ocjeni sireva Stručno povjerenstvo za ocjenu, ocijenilo je ukupno 34 proizvoda od ovčjeg i kozjeg mlijeka. Na 17. Izložbi ovčjih i kozjih sireva dodijeliti će se priznanja proizvođačima najbolje ocjenjenih sireva i šampionima izložbe, dok će najbolji sirevi biti izloženi i ponuđeni na degustaciju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...