Startala nova sezona ŠIZD lige 2016/2017.; U kategoriji juniora najvrijednije rezultate ostvario Leo Bavdek

 

01/02.10.2016. startala je nova sezona ŠIZD lige koja se drugu godinu za redom održava po novim propozicijama tj. od spojene su kategorije tako da se liga održava u ukupno 8. kola za sve kategorije od početnika do seniora. Na bazenu Crnica u organizaciji PK Šibenik održana su prva dva kola, a na programu su bile discipline:

1.kolo – 200 prsno, 400 slobodno

2.kolo – 100 mješovito, 100 leptir, 200 slobodno

Na prvom ovosezonskom natjecanju nastupili smo sa ukupno 35 natjecatelja, PK Šibenik je predstavljalo 45 natjecatelja, a PK Zadar je nastupio sa 75 članova. S obzirom da je sezona tek počela i da su naši plivači nastupili iz punog treninga zadovoljni smo rezultatima te su se 37 puta plasirali među prva tri u svojim dobnim skupinama (11x1mjesto, 9x2mjesto i 15x3mjesto). Nakon ova dva kola po najvrijednijem zbroju rezultata šest naših plivača se nalazi među tri najbolja. Posebne čestitke našim najmlađim članovima koji su po prvi put hrabro nastupili u dužim disciplina na natjecanju.

U kategoriji juniora najvrijednije rezultate ostvario je Leo Bavdek (99) koji se dva puta plasirao na prvo mjesto, jednom na drugo, te dva puta na treće mjesto, ujedno je sakupio 2892 boda po LEN tablicama te se plasirao na prvo mjesto po najvrijednijem zbroju rezultata u kategoriji.

U ženskoj konkurenciji kategorije ml.juniora najvrijednije rezultate je ostvarila Tonka Krstić (03) koja se jednom plasirala na prvo mjesto, dva puta na drugo i dva puta na treće mjesto te je sakupila 2566 LEN boda i plasirala se na drugo mjesto po najvrijednijem zbroju rezultata u kategoriji. U muškoj konkurenciji iste kategorije Duje Grgić (01) se jednom plasirao na drugo, te dva puta na treće mjesto, te je sakupio 2346 LEN boda i plasirao se na treće mjesto po najvrijednijem zbroju rezultata u kategoriji.

U kategoriji kadeta najvrijednije rezultate je ostvario Noa Kuman (04) koji je doplivao do dva treća mjesta, dok u svih pet disciplina sakupio 1650 LEN bodova i plasirao se na treće mjesto po najvrijednijem zbroju rezultata u kategoriji.

U ženskoj konkurenciji kategorije ml.kadetkinja najvrijednije rezultate je osvarila Ema Krstić (06) koja se u svih pet disciplina plasirala na prvo mjesto te je sakupila 1447 LEN bodova i plasirala se na prvo mjesto po najvrijednijem zbroju rezultata u kategoriji. U muškoj konkurenciji iste kategorije Lovre Jerak (05) je doplivao do tri prva mjestai dva druga mjesta, ujedno je sakupio 1217 bodova po LEN tablicama te se plasirao na prvo mjesto po najvrijednijem zbroju rezultata u kategoriji.
Po jedno drugo i jedno treće mjesto osvojili su: ml.juniorka Ellena Šušteršić (03) i kadet Filip Smolić (03). Ellena se sa 2305 LEN bodova nazalzi na četvrtom mjestu u kategoriji ml.juniorki dok se Filip sa 1521 LEN bodom nalazi na petom mjestu u kategoriji kadeta. Do jednog drugog mjesta doplivao je i ml. junior Sandro Barić (01) te se sa 1924 LEN boda nalazi na osmom mjestu u kategoriji. Kadet Maksim Komadina (04) se dva puta plasirao na treće mjesto, a sakupio je 1585 LEN bodova i plasirao se na četvrto mjesto u kategoriji. Do jednog trećeg mjesta doplivali su: juniorka Marija Šalina (00), te ml. kadeti Rita Herceg (07) i Roko Zubčić (05). Marija je kroz pet disciplina sakupila 2005 LEN bodova i plasirala se na šesto mjesto u kategoriji, istu poziciju u muškoj konkurenciji kategorije ml.kadeta zauzeo je Roko sa 971 LEN bodova, dok je u ženskoj konkurenciji na istom mjestu Rita sa 674 LEN boda
Pod vodstvom trenera Edgara Nimca na natjecanju su nastupili: Diego Bajlo, Stjepan Baraba Čulina, Sandro Barić, Leo Bavdek, Josip Budak, Petra Dobrić, Stella Grabovac, Duje Grgić, Roko Grgić, Ana Grubelić, Rita Herceg, Lovre Jerak, Stipe Kasun, Maksim Komadina, Toni Korda, Ema Krstić, Tonka Krstić, Noa Kuman, Pavle Mandić, Dorijan  Marin, Ante Nižić, Dominik Paleka, Melani Pavlović, Vito Petani, Marta Serapiglia, Andrija Smolić, Filip Smolić, Marko Spahija, Paola Surać, Anđelo Šabić, Marija Šalina, Mateo Škalec, Ellena Šušteršić, Roko Zubčić, Aneta Zurak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...