Stipe Miočić razmišlja o domovini: “Fali mi moja hrvatska obitelj”

U posljednje vrijeme puno razmišljam o svojoj hrvatskoj obitelji. Moram ovo uskoro imati u svom životu, napisao je UFC prvak Stipe Miočić uz fotografiju prekrasnog mjesta negdje uzduž hrvatske obale, piše 24.hr.

Fotografija je oduševila njegove fanove koji se zabavljaju pokušavajući odgonetnuti o kojem se mjestu radi. Stipe je nedavno obranio pojas protiv Alistaira Overeema.

Stipe se u međuvremenu i oženio, ali nedostaje mu Hrvatska. Aktualni UFC prvak teške kategorije ponosan je na svoje hrvatske korijene.  Američki vatrogasac podrijetlom je iz Rtine kraj Zadra. Djed mu je bio boksač, a na stopalu ima istetoviran povijesni hrvatski grb. Unatoč slavi i uspjehu u oktogonu, Stipe je ostao skroman i dalje radi kao vatrogasac jer kaže kako ga to ispunjava.

Obožavam Hrvatsku

– Obožavam Hrvatsku. Nevjerojatno je to što sam Hrvat. Mi smo ratnici. Hrvati su radišni i čvrsti, ne možeš se s njima zafrkavati – rekao je nedavno Stipe.

Prije dvije godine prvi je put posjetio Hrvatsku.

– Drago mi je što sam tu, u domovini svoje obitelji. Zahvalan sam na ovoj divnoj domovini i na tome što sam porijeklom Hrvat. Ljudi, super ste! Hvala vam na potpori – rekao je tada Stipe, kojem su borilački sportovi u genima.

Zaljubio se u Hrvatsku još otkako mu je o domovini pričala baka.

Hrvatska će uskoro dočekati UFC prvaka?

– Moj djed je bio boksač, a moja baka bi mi pričala priče o njemu. Moja majka i moj otac su ponosni na to otkud dolaze, i ja želim biti takav. Ponosan sam tko sam i od kuda dolazim. Hrvatska je nevjerojatna zemlja – rekao je Miočić.

Tada je upoznao i svog rođaka, najpoznatijeg hrvatskog kvizomana Mirka Miočića.

– Rođaci smo s majčine strane, i to dosta bliski – rekao nam je tada Mirko Miočić, koji je bio oduševljen kad je upoznao Stipu.

Upoznao je i Mirka Filipovića kojem se divi. Sparirao je s njim uoči Cro Copove borbe protiv Gabrijela Gonzage.

Sudeći po statusu na Facebooku, Hrvatsku će uskoro posjetiti prvak UFC-a…

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...