Što to ima u ljudima tužno ili kako je Antena slavila a ostali uživali u svojoj sitničavosti

Četvrti rođendan, u djetinjstvu jednog djeteta, samo je još jedan običan dan, ispunjen pjesmom, smijehom, šarenim balonima i tortom. A nakon puhanja svjećica, nakon još nekoliko kurtoazijskih lijepih riječi, i tom danu dođe kraj.

Na svu sreću naš portal nije dijete pa tako njegov 4. rođendan nikako nije prošao nezapaženo. Neće se ni zaboraviti tako brzo, vjerujem. Ne zbog cijelog niza društvenih, političkih i ostalih uzvanika koji su našu proslavu upravo tog četvrtog rođendana uveličali u VIP salonu Višnjika, već zbog svega što se tamo dogodilo. Zbog atmosfere, zajedništva, razumijevanja, podrške, i usudim se reći – ljubavi.

Sinoć nisu bile važne titule, položaji, stranačka pripadnost, debljina, visina, bujnost ili neimanje kose. Ne, sinoć je jedino bilo važno nazočiti proslavi Antene Zadar i dobro se zabaviti. Dakako, mi smo se pobrinuli da zabava bude što bolja, kako u glazbenom tako i u tehničkom smislu. Vrhunska hrana, još bolja kapljica. Nema bolje.

Dakako, nas 12 zaposlenika zabavili smo se poprilično dobro. I tu bi bilo najbolje prestati, jer, već vam lagano “vadim mast” činjenicom da smo mi uživali. No, šalu na stranu. Na sinoćnjoj

proslavi prisutnima su predstavljeni rezultati našeg poslovanja u proteklom razdoblju. Predstavili smo i skorašnje pokretanje zemaljskog emitiranja radijskog programa ali i činjenicu da smo od jučer nakladnici jedine zadarske televizije koja svoj program emitira na tri kontinenta.

Iako gospoda iz Styrie nisu mogli sudjelovati na našem slavlju, najavili smo i izradu novog portala i integraciju svih naših usluga u jednu – tekst, zvuk i sliku.

No, nešto nisam mogao ignorirati. Uz pozivnice koje su poslane redom svim gospodarstvenicima, političarima, kulturnjacima i kolegama novinarima, upravo se ovi potonji nisu pojavili. Čak ni nosom primirisali (op.a) u VIP salon ne bi li s mržnjom pogledali što to opet Antena sprema.

Ta nepotrebna sitničavost, mržnja, zavist, ljubomora, strah ili što već to zapravo i jest, nikako mi nisu jasni. To rivalstvo koje je toliko zatrovano da rezultira ponašanjem kojekakvog derišta od 4 godine kad ne dobije što želi ili kad mu susjed ima bolji autić od njega, već je lagano i smiješno.

Statistički i realno, Antena Zadar najjača je medijska kuća u Dalmaciji. Nakladnički, proizvodimo naviše medijskih programa i brojimo više zaposlenika od ostalih portala ili radija na našem području. I svi mi smo jučer bili spremni ponuditi i pružiti ruku prijateljstva svim kolegama. No, žalosno, nitko se od njih pojavio nije. Osim zamjenice glavnog urednika Zadarskog lista i direktorice Novog radija.

Pokušali su mi to sinoć objasniti neki stariji i mudriji od mene. No riječi i izjave poput “ma pusti ih”, “to su budale”, “ionako ti ne trebaju” mi nimalo nisu pomogle. Dapače, samo su još više otvorile dodatna pitanja i nedoumice.

No, poslušat ću jednu od ovih pametnih izjava i “pustiti ih”. Njima na ponos i diku, kako kažu naši stari. A sigurno znam da ću ih i ja osobno i Antena kao medij i dogodine pozvati na proslavu jubilarnog 5. rođendana. Koji će biti još spektakularniji, još veći i još zabavniji.

Ono što znam jest da ću se ja i sve kolege iz redakcije, naši poslovni partneri i prijatelji, ali i svi uzvanici koji se odazovu kao i ove godine – genijalno zabaviti.

Sve u svemu, kako je sinoć kazao dožupan Longin – “Neka nam Antena poživi još barem 44 godine!”. Potpisujem.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...