Suba pred kvalifikacijsku utakmicu za SP u Rusiji: “Nije ugodno što nam nedostaju Modrić i ekipa”

Dan uoči polaska u Skadar gdje će u četvrtak (20.45 sati) igrati kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv Kosova vratar i veznjak hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić i Mateo Kovačić složili su se kako bez obzira na izostanak Luke Modrića, Ivana Rakitića, Dejana Lovrena i Marka Pjace “vatreni” u toj utakmici moraju ostvariti pobjedu, a tri boda očekuju i iz nedjeljnog susreta protiv Finske u Tampereu.

Subašić: Ključna je koncentracija

– Atmosfera je uvijek dobra, premda nije ugodno što nam nedostaju Modrić, Rakitić, Lovren i sad Pjaca. Međutim, imamo dosta kvalitetnih igrača koji ih mogu zamijeniti. Najvažnije je sada krenuti s kvalifikacijskim pobjedama – izjavio je Subašić i dodao:

Kosovo nam je svima nepoznanica, ali napravit ćemo video-analizu i izbornik će nam predočiti sve što treba. Najbitnije je da budemo koncentrirani, pametni, da uđemo sa 100 posto od početka te uzmemo sva tri boda.

Subašić ove sezone uživa i u dobrim rezultatima Monaca, koji je trenutačno drugi na ljestvici francuskog prvenstva, a u prva dva kola Lige prvaka je osvojio četiri boda.

– Lijepo je kad nam u klubu sve dobro ide, uspješno smo ušli u prvenstvo i treba tako i nastaviti. No, to je najteže u nogometu, ostati na visokoj razini, ali nadam se najboljem i ostvarenju cilja, novom plasmanu u Ligu prvaka – zaključio je hrvatski vratar.

Kovačić: Spreman sam preuzeti odgovornost

Mateo Kovačić je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici Real Madrida u početnoj postavi zamijenio ozlijeđenog Luku Modrića, a isto bi se moglo dogoditi i u nadolazećim reprezentativnim ogledima.

– Već je dovoljan hendikep bio izostanak Modrića, Rakitića i Lovrena, a sada je otpao i Pjaca koji također mnogo daje reprezentaciji, no koga nema bez njega se može i mislim da smo dovoljno kvalitetni da ih nadomjestimo kolektivom. Pojedinačno ih, naravno, ne možemo zamijeniti – prokomentirao je Kovačić.

Kovačić je kazao kako je spreman preuzeti odgovornost i u reprezentaciji u utakmicama protiv Kosova i Finske.

– Uvijek se može bolje i radim na sebi. Prva mi je godina u Real Madridu bila dosta teška, no tu sam i dobro se osjećam. Svi žele igrati, a izbornik će na kraju odlučiti. Moramo biti usredotočeni na svoju igru i pokazati svoje najbolje lice. Moglo bi biti teško, ali vjerujem da smo dovoljno kvalitetni da dobijemo obje utakmice – zaključio je Kovačić.

Izbornik Čačić: Zatečeni smo situacijom

– Zatečeni smo svime što se dogodilo s ozljedama u proteklih nekoliko dana. Želim igračima da se što prije oporave. Međutim, reprezentacija ima jedan zavidan roster kvalitetnih igrača, pogotovo na središnjici terena i vjerujem da ćemo moći kvalitetno zamijeniti Modrića i Rakitića. Sjetite se i prije Španjolske sam bio rekao da će te vidjeti Hrvatsku koja dolazi i neki igrači su zaista skrenuli pozornost na sebe i odmah dali do znanja da se na njih može računati. Uvjeren sam da se i ovakvi kakvi jesmo možemo vratiti zadovoljni kući u Zagreb – rekao je izbornik Čačić.

‘Bolnicu’ u reprezentaciji pojasnio je liječnik Zoran Bahtijarević.

– Luka Modrić je operiran, povratak se očekuje za četiri do šest tjedana. Operacija je prošla dobro i naš doktor Nemec je u kontaktu s Realovim liječničkim timom. Dejan Lovren je dobio jedan udarac vrlo neugodni u leđa, otežano se kreće, malo je vjerojatno da bi mogao nastupiti, a danas će biti napravljena i magnetna rezonanca pa ćemo biti pametniji. Ali također nije vjerojatno da će nastupiti. Što se tiče Ivana Rakitića, on je jučer pokušao trenirati, pokušao se zagrijati, međutim, nije mogao niti hodati zbog jedne jače upale tetive. Također u dogovoru s njegovim liječničkim timom je odlučeno da ga se poštedi. Vedran Ćorluka već dulje vrijeme ima problem s aduktorom, nakon zadnje utakmice je ta bol bila značajno jača – pojasnio je dr. Zoran Bahtijarević.

Mitrović: Sretan sam što sam ovdje

Priliku bi od prve minute, bez obzira što ne igra u Napoliju, mogao dobiti i Marko Rog. 

– Nije mi drago zbog svih ovih ozljeda, ali uvijek je lijepo biti pozvan za A reprezentciju – rekao je Marko Rog pa se osvrnuo na svonovi klub:

– Teško mi je, ali bilo mi je teško i kada sam dolazio u Split i Dinamo. Vjerujem da ću se izboriti i tamo.”

Među novim licima su i Domagoj Antolić te Matej Mitrović. 

– Jako mi je žao ozlijeđenih dečkiju jer nam stvarno puno znače. Puno znače cijeloj reprezentaciji. Mi ćemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti to će izbotrnik odlučiti – rekao je Domagoj Antolić.

– Uvijek je lijepo vratiti se ovdje. Svima je velika čast igrati za reprezentaciju. Jako sam sretan i zadovoljan što mi je izbornik pružio priliku i probat ću je maksimalno iskoristiti – rekao je Matej Mitrović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...