Sunce će poplavjeti, Zemlja će pasti u totalnu pomrčinu koja će trajati dva tjedna

Svijet će u studenome utonuti u dvotjedni mrkli mrak, piše u senzacionalističkom članku britanski tabloid Daily Star, a kao izvor navodi ‘šokantne tvrdnje’ i glasine s interneta. Mi već drhtimo, a i vama želimo sve najbolje.

Tabloid navodi da internetom kruže glasine da je iz Američke svemirske agencije (NASA) procurila vijest da će na Zemlji između 15. i 29. studenoga vladati mrkli mrak.

Stranica The Mind Fuel, koja je objavila ove nategnute tvrdnje, piše i da će apokaliptični događaj izazvati “astronomska pojava između Venere i Jupitera”.

“U NASA-inom izvještaju navodi se da će Venera i Jupiter biti u poravnati, uz samo jedan stupanj razmaka”, piše Daily Star.

“Venera će proći jugozapadno od Jupitera pa će zbog toga sjati 10 puta jače od Jupitera. Svjetlost s Venere zagrijat će plinove na Jupiteru, što će izazvati reakciju”, navodi britanski tabloid.

Ogromna eksplozija

Posljedica reakcije bit će oslobađanje nezabilježene količine vodika koji će reagirati sa Suncem, a to će izazvati ogromnu eksploziju.

Sunce će tada emitirati toliko topline iz svoje jezgre da će poplavjeti, a za vraćanje u prethodno stanje trebat će dva tjedna.

Nema, međutim, mnogo razloga za brigu na Zemlji, jer će ljudima sve izgledati kao zimana Aljasci.

Unatoč prilično “znanstvenom objašnjenju”, mnogi tvrde da je ova teorija pomrčine zapravo najobičnija lakrdija s interneta.

Štoviše, Universe Today je nimalo uvijeno naziva “još jednom glupom podvalom” jer je Sunce 1000 puta masivnije od Jupitera, koji je od naše zvijezde udaljen stotinama milijuna kliometera pa nikakva količina vodika s Plinovitog Diva ne može imati nikakv utjecaj na Sunce.

NASA je navodno demantirala da će se dogoditi pomračina, uz objašnjenje da se slična pojava nije dogodila u prethodnih više od milijun godina, prenosi Net.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...