Televiziju u Zadru bi splitska Mreža i Jadran, vinkovački VTV i tvrtka od 10 kuna iz Čakovca

Kako smo ranije pisali, nakon posljednjih trzaja nekadašnjeg medijskog carstva Rena Sinovčića i gašenja VOX televizije, Agencija za elektroničke medije provela je natječaj i prikupila ponude za koncesionara u digitalnoj D7 regiji koja signalom pokriva Zadarsku, Šibensko-kninsku i dio Ličko-senjske županije.

Pristiglih ponuda je četiri, a iskazatelji interesa poprilično su zanimljivi. Tako su interes za emitiranje programa iskazali iz Televizije Dalmacija d.o.o. što je zapravo nakladnik splitske inačice Mreže TV, tamošnji im konkurent Televizija Jadran d.o.o., te Vinkovačka televizija u obliku nakladnika VTV d.o.o.

Četvrti pretendent za koncesiju u D7 regiji tvrtka je koja je u obliku jednostavnog d.o.o. za 10 kuna registrirana u Čakovcu u vlasništvu Danijela Jankovića pod nazivom Robur j.d.o.o.

Jedino što je o ovom poslovnom subjektu poznato je da je isti od 2000. do 2011. poslovao kao tvrtka Daniel d.o.o. sa sjedištem također u Čakovcu, no posljednje godine postojanja otišla je u stečaj te je time obrisana iz Registra. Dosadašnje medijsko poslovanje ove tvrtke i njenog vlasnika nije zabilježeno.

Dakle, realno gledajući, nitko od ponuđača, barem ako je gledati po njihovom dosadašnjem programu, Zadru neće ponuditi ništa novo, ništa zanimljivo. Osim što bi Zadar mogao gledati program koji promovira Split ili pak Vinkovce, ništa posebno osim trećerazrednih serija i emisija poput Hrana i vino emitiranih u jutarnjem, popodnevnom, večernjem i noćnom programu, neće ponuditi zadarskom tržištu. Nije poznata, zapravo, ni činjenica, hoće li spomenuti pretendenti emitirati zaseban televizijski program ili će samo reemitirati postojeći iz već spomenutih centara.

Tko će biti novi koncesionar televizije za naše područje, trebalo bi se saznati 19. studenog kada će Agencija za elektroničke medije donijeti odluku. Tada ćemo podrobnije znati na osnovu čega je odluka donesena te javnost upoznati s predloženom programskom shemom i načinom rada.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...