Tom Bug: “Za Zadrane spremam hrpu dobre house glazbe; funky, tvrde, techy…!”

Tomislav Brusač aka Tom Bug poznati je hrvatski house DJ i producent koji ove subote dolazi u Zadar napuniti plesni podij Q bara i zagrijati nas energičnim i plesnim house ritmovima.

Tom Bug je pobjednik hrvatskog Burn Residencya, najpoznatijeg DJ natjecanja na svijetu, pa o njegovim kvalitetama ne treba mnogo govoriti. Treba doći i prepustiti se dobrim vibracijama…

Dolazite nam uskoro, kakav set spremate za Zadar, kakvu atmosferu možete obećati Zadranima?

Da, i sretan sam zbog toga. Uvijek sam nekako volio Zadar i dolazio tamo često. Pobrinut ću se da bude hrpa dobre house glazbe, funky, tvrde, vokalne, techy… bit će kao i uvijek, svega, a vjerujem da će me ekipa pratiti.

Jeste li već imali prilike nastupati u Zadru, ako da, kako vas je publika primila?

Zadnja svirka u Zadru također je bila na Electronic Soul partyju, i svi smo se odlično zabavili. Ne očekujem ništa manje od toga ni ovaj put. Inače sam od 2006. godine do 2010. dosta često dolazio. Doduše u malo komercijalnijim angažmanima. Bilo je svega. Često je znalo biti odlično, ali ipak najdraži mi je bio nekako baš taj zadnji nastup na Electronic Soulu.

Kako gledate na današnju scenu u Hrvatskoj – što se tiče publike, organizacije evenata, elektro stilova koji se preferiraju, mladih DJ-a…?

Naravno, najlakše mi je pričati o Zagrebu, jer tamo živim pa dobro poznajem scenu. Vjerujem da su slične situacije u svim gradovima, ali scena opet raste. Interes postoji, nova, mlađa publika se stvorila i to je odlično. Elektronička glazba je s godinama postala pop i s tom promjenom privukla neke nove klince. Sve što ima preveliki “hype” kad tad promijeni smjer ili isčezne. Sada se i big room glazba mijenja. Publika je “odrasla”, nikome se više ne da slušati jedan te isti aranžman sa istim “dropovima” i vokalnim “hookovima”. Tako klinci koji su divljali na EDM sada otkrivaju house ili techno, dok neka full mlađa ekipa već u startu bira house ili techno. Nije to još to, ali vjerujem da će rast još trajati. Puno je DJ i organizatora koji rade i koji se trude. Zapamtite, oni to rade za sebe, ali i za vas. Publika treba DJ-a i party, DJ treba publiku. Podržite trud!

Svojevremeno ste pobijedili na Burn Residency natjecanju. Zanima nas, koliko se život DJ-a nakon toga mijenja (promijenio u vašem slučaju, konkretno)?

Toliko sam već pričao o burn Residencyu medijima da mislim da možemo skratiti na ovo: Burn Residency odlična je platforma za upoznavanje istomišljenika, producenata i DJ-eva iz cijelog svijeta. S nekima sam još uvijek u kontaktu i prijatelji smo. Tko god se prijavi, uvijek ima šansu ostati na otoku. Networking je danas br. 1 stvar u ovom poslu. Nema boljeg mjesta za to od Ibize. Meni je osobno Ibiza promijenila percepciju. Nakon Ibize (iako nisam ostao) odlučio sam se baviti isključivo glazbom i poslovima povezanim s glazbom. Tada nisam imao pojma gdje idem i kako, ali već sada su neki plodovi urodili od te odluke. Tamo sam naučio neke stvari i shvatio jedan dio biznisa koji prije nisam znao, ili bolje rečeno, nisam dovoljno obraćao pažnju.

Na čemu trenutačno radite, što se kuha u glazbenoj radionici Toma Buga?

Trenutno završavam novu glazbu, radim najbolje što mogu, dajem maksimalan trud i surađujem s pravim ljudima da bi u konačnici trud urodio plodom. Rano je za reći, niti mogu išta znati dok sve ne završim, ali imam dobar osjećaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...