Triatlon klub TNT branio i obranio boje Zadarske županije na Prvenstvu hrvatske na Viru

U subotu 8.10.2016, u organizaciji TK Split i Vir turizam, uz sponzorstvo Općine Vir, na Viru je održano Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu. Lijepo vrijeme i odlična organizacija privukla je više od 150 natjecatelja iz cijele Hrvatske, ali i iz Njemačke, Italije, Mađarske, Slovenije koji su se natjecali u raznim disciplinama.

Natjecanje su otvorile utrke osnovnoškolaca u trčanju na kojem su se mogli vidjeti neki budući osvajači medalja. Možda je baš među njima bio neki budući olimpijac.

Iza dječijih utrka na stazu su izišli natjecatelji koji su se natjecali u supersprint triatlonu. Supersprint triatlon je disciplina u kojem natjecatelji najprije plivaju 375 m, odmah nakon toga voze bicikl 10 km i nakon toga još trče 2,5 km.

Kod muških je prvi došao Luka Radotović iz TK Petar Zrinski, drugo mjesto osvojio je Gregor Ilc iz TK Ribnica iz susjedne Slovenije, a brončani je bio zadarski junior Marko Knežević iz TK TNT.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Zara Baković iz TK Petar Zrinski, drugo mjesto je zauzela Lea Šešelja iz TK Rival, a trećeplasirana je Matea Vojinović iz TK Split.

Kod štafeta je do cilja najbrže došla štafeta Vručovino koju su činili članovi TK Split, a drugo i treće mjesto su osvojile zadarske štafete TNT1 i TNT2 sastavljene od članova TK TNT.

Na uličnoj utrci od 5 km kod muškaraca je pobjedu odnio Srđan Oršulić iz TK Split ispred drugoplasiranog Ante Bebića iz TK X iz Podstrane i trećeg u ukupnom poretku Mate Maksana iz zadarskog TK TNT.

Kod žena je najbrža bila Petra Koceić iz TK Split, srebro je osvojila Ana Lipošćak iz TK TNT, a brončana je bila Iva Kurelić iz TK Rab.

Na glavnoj utrci dana, Prvenstvu Hrvatske u sprint triatlonu gdje su natjecatelji morali plivati 750 m, voziti bicikl 20 km i trčati 5 km, pobjedu je odnio Luka Paliska iz TK Pula i time postao apsolutni prvak Hrvatske u sprint triatlonu. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je poznati hrvatski Ironman Dejan Patrčević iz TK Petar Zrinski sa samo 4 sekunde prednosti ispred brončanog Matije Avirovića iz TK Swibir.

U ženskoj konkurenciji apsolutna prvakinja Hrvatske je Sonja Škevin iz TK Swibir, dok su srebrna i brončana iz TK Pula Tea Miloš i Elisabetta Vitasović.

Čast Zadra i Zadarske županije su branili članovi Triatlon kluba TNT koji su okupirali Vir svojom brojnošću i ostvarili vrlo zapažene rezultate:

Ulična utrka 5 km:
Mate Maksan-3. mjesto ukupno muški, 2. mjesto seniori 2
Marin Skoblar-3. mjesto seniori 2
Toni Perinić-2. mjesto seniori
Ana Lipošćak-2. mjesto ukupno žene, 1. mjesto seniorke 2
Duje Šalaj-3. mjesto seniori
Sanja Novosel-5. mjesto seniorke 2
Patrik Pilipović-3. mjesto kadeti
Elizabeta Mikolić-7. mjesto seniorke 2
Frančeska Vulin-2. mjesto seniorke

Supersprint triatlon:
Marko Knežević-3. mjesto ukupno muški, 1. mjesto juniori
Mina Mikec-1. mjesto veteranke 2
Šime Dukić-2. mjesto seniori 2
Slavko Kulaš-1. mjesto veterani 5
Ivan Brkić-1. mjesto veterani 1
Luka Jakovljević-2. mjesto veterani 5

Supersprint triatlon štafete:
TNT1(Siniša Pezelj, Brane Čerina, Klaudio Kotlar)-2. mjesto štafete
TNT2(Zvonko Škorić, Mladen Karlovčec, Marin Modrić)-3. mjesto štafete
TNT3(Daniel Filić, Martina Perčić, Iva Perinić)-4. mjesto štafete

Sprint triatlon:
Daniel Filić-8. mjesto seniori, 3. mjesto Prvenstvo Hrvatske kategorija M25
Zvonko Škorić-8. mjesto seniori 2, 4. mjesto Prvenstvo Hrvatske kategorija M30
Siniša Pezelj-1. mjesto veterani 2, 1. mjesto Prvenstvo Hrvatske kategorija M45
Emilijo Krstić-1. mjesto veterani 3, 1. mjesto Prvenstvo Hrvatske kategorija M50
Luka Čirjak-17. mjesto seniori 2
Renato Pilipović-8. mjesto veterani 1, 7. mjesto Prvenstvo Hrvatske kategorija M40
Damir Ivanišević-20. mjesto seniori 2

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...