U Kalima u subotu održan ribolovni Orada kup; Natjecale se 24 ekipe

Drugi po redu ribolovni kup “Okuma-orada kup Kali”, ekipno natjecanje u ulovu orade održao se u subotu 8. listopada. Zbog velikog broja prijavljenih ekipa, umjesto u uvali Mala Lamjana natjecanje se održalo na jugoistočnoj strani Kali, prema Zadarskom kanalu.

Natjecale su se 24 ekipe iz sljedećih gradova: Poreč, Umag, Zagreb, Solin, Split, Rijeka, Šibenik, s otoka Ugljana, a prijavljena je i jedna ekipa iz Bosne i Hercegovine. Bilo je i nekoliko domaćih, kaljskih ekipa. Odaziv je puno veći nego prošle godine, kada je bilo 12 ekipa. Natjecanje je trajalo u subotu od 8.30 do 18.00 sati,a nakon toga u Maloj Lamjani u caffe baru “Mala Luka” održano je vaganje ulova, proglašenje pobjedničke ekipe, dodjela priznanja i nagrada. Ribolovni kup završio je s ribarskom večerom i druženjem uz zabavni glazbeni program. Organizatori Općina Kali i Turistička zajednica Kali općenito su zadovoljni odazivom, kao i lijepim vremenom koje je pratilo natjecanje. Od ulovljene ribe bodovala se samo orada. Ukupno je ulovljeno deset primjeraka orade, koje je ulovilo šest ekipa. Natjecatelji su bili jako zadovoljni samim natjecanjem i terenom. Mada izgleda jako siromašan ulov orada, stručnjaci su nas uvjerili da je zadovoljavajuće i da se na natjecanjima u ovakvim uvjetima i ne ulovi puno više, zbog velikog broja ljudi, puno udica, galame i sličnog. Natjecatelje to i ne zabrinjava toliko, važno im je da sudjeluju, objasnila je direktorica Turističkog ureda Kali, Ina Kolega.

Zastupnik tvrtke Okuma je i ove godine bila sponzor nagrada: ribolovna oprema, štapovi i slično.
NAGRADE: 1. mjesto za ekipu Gabori iz Solina
1. ekipa Gabori iz Solina za najbolji ukupan ulov (925g)
2. ekipa Praktični ribolov (Zagreb/Šibenik)
3. ekipa Hot orada (Zagreb)
Dodijeljena je i nagrada za najveći ulovljeni primjerak orade (360g) i osvojila ju je prvoplasirana ekipa Gabori iz Solina.
Dodjeljena je nagrada za najmlađeg i najudaljenijeg natjecatelja koju je osvoji Kenan Širbegović (13 godina, dio ekipe iz Bosne i Hercegovine)

Dodijeljena je nagrada za najmlađeg natjecatelja, koju je zasluženo dobio Ivo Begović (10 godina), ujedno jedan od člana ekipe Praktični ribolov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...