Umjesto Mire Kovača u Sabor ide Martin Baričević!

Iako je bio tek 13. na listi HDZ-a za IX. izbornu jedinicu te na taj način nije ostvario dovoljno glasova za izravan ulazak u Sabor, izgleda da je čudan splet okolnosti načelniku Općine Jasenice Martinu Baričeviću ipak osigurao mjesto u nacionalnom parlamentu.

Naime, kako doznajemo od visokopozicioniranih HDZ-ovaca, umjesto Mire Kovača, trenutnog tehničkog ministra vanjskih i europskih poslova, upravo će načelnik Jasenica sjesti u saborske klupe. Na taj način Zadarska županija dobiva još jednog predstavnika u Saboru što bi, barem na papiru, trebalo značiti i bolje zagovaranje ovdašnjih interesa pred budućom Vladom. Vijesti nam je potvrdio i sam Baričević.

Sretan sam jer sam od 1989. godine u politici i ovo je kruna moje karijere. Sve se dogodilo naglo, ovo sam doznao tek danas. Nemam točnu viziju svog angažmana u Saboru, ali vjerujem da svojim idejama mogu unaprijediti razvoj hrvatskog društva, kazao nam je Baričević koji i dalje namjerava voditi Općinu Jasenice kao načelnik. Novi općinski izbori stižu u petom mjesecu, a zbog “promaknuća” Baričević će još razmisliti hoće li se ponovno kandidirati.

Miro Kovač bio je, da podsjetimo, šesti na listi HDZ-a u IX. izbornoj jedinici, a osim mjesta u Saboru danas se moglo čuti i to kako Kovač gubi i samu ministarsku poziciju. Naime, Plenković je, kako se da iščitati u medijima, odabrao Davora Ivu Stiera za novog ministra MVEP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...