Veliki obrat: Nakon snijega i hladnoće, vrijeme donosi novo veliko iznenađenje

“U dogledno vrijeme ne očekuju se nove snježne oborine. Već od četvrtka nas čeka zagrijavanje. U petak će biti južina, temperature zraka će dosta naglo i dosta visoko porasti. Na Jadranu će temperature zraka tako biti i preko 20 stupnjeva, a slične temperature čekaju nas i u Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj početkom sljedećeg tjedna. Prema našim prognozama nije riječ o kratkotrajnom zatopljenju”, kazala je Ivana Havrle Kozarić, dežurna prognostičarka u DHMZ-u, piše Net.hr.

Lani snijeg puno ranije

Prema njenim riječima, snijeg je u Hrvatskoj padao već prošlog tjedna međutim nije se zadržavao na tlu. No, činjenica je da je uranio u odnosu na prošlu godinu kada je prvi na Zavižanu pao 22. studenog. Tada se ondje zabijelio pokrivač debeo oko 60 centimetara.

“Tek je početak listopada, jesen je u pravom smislu riječi tek počela tako da možemo reći da je riječ o ranom snijegu”, kazala je prognostičarka dodajući kao primjerice na Sljemenu, zbog visoke temperature, možemo očekivati možda tek padaline na granici kiše i snijega, ali snijeg nikako.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...