Cestitka_Uskrs

Vraneš i Marinković donijeli pobjedu nad Mega Leksom!

Košarkaši Zadra upisali su i treću pobjedu u ABA ligi. U dvoboju 6. kola regionalnog natjecanja, pred dvije tisuće gledatelja na Višnjiku, nakon vrlo neizvjesne završnice pobijedili su neugodnu momčad Mega Leksa rezultatom 90-86.

Četvrta je ovo pobjeda Zadrana u nizu (Kvarner, Šibenik, MZT, Mega Leks), a tek druga protiv Mega Leksa u sedmom međusobnom ogledu.

Zadrane je opet predvodio sjajni Ivan Marinković sa 28 koševa. Sjajno mu se pridodao debitant u ABA ligi, mladi Ivan Vraneš sa 19 koševa i 9 skokova, Ivan Ramljak i Lovro Mazalin dodali su po 14 poena, Mislav Brzoja ubacio je 8 koševa uz 10 asista, a zadarskim orkestrom opet je virtuozno dirigirao kapetan Jakov Vladović sa 7 koševa i 5 asistencija.

Uoči početka utakmice Zadar je ostao bez Baraća i Špalete koji će zbog viroze propustiti i sutrašnji ogled 3. kola A-1 lige protiv Zagreba.

Nakon četvrte uzastopne pobjede, trener Zadra Ante Matulović nije krio zadovoljstvo.

– Bila je ovo izuzetno važna utakmica za nas. Nakon loših igara i crne serije, dobili smo samopouzdanje i nastavili pobjednički niz. Igrači sve više vjeruju u sebe i u ono što radimo i to se vidjelo na terenu. Cijela momčad je zbog Vraneša bila vrlo emotivna i to se prenijelo na teren. Imali smo izuzetnu borbenost, što je ključno protiv mlade, talentirane i energetski vrlo moćne momčadi poput Mega Leksa. Svih 40 minuta vršili su pritisak na našeg igrače, ali izdržali smo. Svaka čast igračima, jer nije bilo lako to izdržati, posebno jer su nositelji igre izraubani. Ponovno smo igrali praktički sa šestoricom, s obzirom na malu minutažu Krajine. U završnici se utakmica mogla okrenuti na obje strane, ali bili smo malo hrabriji i više željeli pobjedu. To nam se vratilo.

Vraneš?

– On preko mjesec dana sudjeluje na treninzima bez da igra, dakle bez ikakvog kontakta. Potpisao je da će zaigrati na vlastitu odgovornost i svaka mu čast na tome. Klub je napravio sve da dobijemo informacije o njegovom zdravstvenom stanju, odnosno da vidimo može li on dalje igrati košarku ili ne. Donio je tešku odluku, ali pokazao je ogromno srce, želju, energiju i zaslužuje posebne čestitke. Nadam se da će sve biti u redu i da ćemo ga što češće imati u ovakvom izdanju.

Dejan Milojević, trener Mega Leksa, čestitao je Zadru na zasluženoj pobjedi.

– Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Pokazali su veću želju, iako su imali dosta zdravstvenih problema. Imamo ih i mi, ali mnogo manje, jer je njima svaki igrač iznimno važan. Neigranje Baraća im je bio veliki hendikep, ali nadoknadili su to i odigrali vrlo kvalitetno. Nama je ovo peti poraz u ABA ligi. Primamo previše koševa, 90 po utakmici. Igramo najlošiju obranu u ABA ligi, a ako igrači ne shvate da se bez obrane ne može igrati košarka, onda ćemo teško pobjeđivati. Radili smo previše grešaka. Ne može se primiti 90 poena uz samo dvije trice protivnika. Kontrola skoka nije postojala, omjer 37-24 za Zadar govori sve o igri i želji moje momčadi. Imamo mnogo mladih igrača, a ritam je takav da igramo svaka dva-tri dana. Kada uđete u negativnu seriju, a mi smo izgubili već šest utakmica u nizu, onda padne i samopouzdanje. Moramo se što brže podići, svaka pobjeda nam je jako bitna. Zadru želim sve najbolje.

Ivan Vraneš, igrač Zadra:

–  Tvrda utakmica, ali je najvažnije da smo upisali novo slavlje. Zasluženo smo pobijedili, dali smo sve od sebe unatoč izostanku nekoliko važnih igrača i to nam se vratilo. Što se tiče moje situacije, još prije pet dana nisam ni znao hoću li uopće ikada više profesionalno igrati košarku, tako da je ovo za mene bila posebno emotivna utakmica. Potpisao sam uoči dvoboja izjavu da ću igrati na vlastitu odgovornost, iako mi još nije stigla službena dozvola liječnika za nastup. Stručni stožer je apsolutno najzaslužniji za moju dobru igru, jer su cijelo vrijeme radili sa mnom, iako nisam trenirao s prvom momčadi. Unatoč tome, nisam se u niti jednom trenutku osjetio zapostavljenim jer su mi bili maksimalno na raspolaganju i drago mi je da sam im se na ovaj način mogao odužiti. Nemamo puno vremena za slavlje, već sutra je susret sa Zagrebom, nova utakmica i idemo po novu pobjedu.

Marko Tejić, igrač Mega Leksa:

– Čestitam ekipi Zadra na pobjedi. Mi smo bili do same završnice u rezultatskom egalu, ali što nam to vrijedi kad se utakmice igraju za pobjede. Ništa, trebamo se okrenuti idućim utakmicama, učiti na svojim greškama i nadati se da ćemo poboljšati rezultatski učinak. Moramo se još jače truditi na treninzima i onda će valjda doći pobjede.

ZADAR – MEGA LEKS 90:86 (30:30, 18:20, 23:22, 19:14) ZADAR – Dvorana Krešimira Ćosića. Gledatelja: 2000. Suci: Damir Javor (Slovenija), Tomislav Hordov (Zadar) i Josip Radojković (Split). ZADAR: Vladović 7 (1-2), Vraneš 19 (5-8), Jelenković, Krajina, Jurica, Brzoja 8 (2-4), Marinković 28 (8-12), Tomas, Ramljak 14 (8-8), Vrkić, Mazalin 14 (4-5). Trener: Ante Matulović. MEGA LEKS: Mushidi 3, Đoković 2 (2-2), Jaramaz, Veljković, Milisavljević 2, Kaba 7 (3-4), Zagorac 20 (4-4), Čančar 15, Simeunović 11, Tejić 24 (10-11), Novak 2. Trener: Dejan Milojević.
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...