Zadarska riboprerađivačka industrija u povijest odlazi za 4,4 milijuna kuna ili manje

Prošlo je godinu dana otkako je proglašen stečaj u najstarijoj zadarskoj tvornici, perjanici ovdašnje riboprerađivačke industrije – Adriji. U tom razdoblju uspješno je “prodan” tek otpadni materijal metalnog porijekla (isključujući strojeve, proizvodnu liniju i ogradu tvornice), kako je javnost izvijestio na Trgovačkom sudu stečajni upravitelj Dragan Bjelić, donosi zadarski portal 057.

Oprema Adrije je sada na prodaju – cjelokupno proizvodno postrojenje po cijeni od 4,4 milijuna kuna na dražbi zakazanoj za 11. studenoga na Trgovačkom sudu. Cijena je to koja bi mogla padati pa riboprerađivačka industrija grada Zadra može “otići” za puno nižu cifru.

Proizvodno postrojenje, tvornički krug veličine gotovo 48.352 tisuća četvornih metara još uvijek nije prodan, budući da nitko nije htio za Adrijinu lokaciju, inače nekom industrijskom pogonu veoma povoljnu (blizina luke Gaženica), kupiti za 93 milijuna kuna.

Prodaja nečega što je posao davala Zadranima generacijama tužna je sudbina, radilo se to o milijunu kuna gore ili dolje. Mogućnost zaposlenja mladih naizgled nitko neće moći nadomjestiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...