Zbog bure zatvoreni dijelovi Jadranske magistrale

Zbog jake bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Jak vjetar usporava promet i na autocestama: A1 od vijadukta Božići do tunela Bristovac (ograničenje brzine 60 km/h), te na A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić, no autoceste su otvorene za sav promet. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u središnjoj Hrvatskoj i Slavoniji.

Na autocestama se zbog magle vozi uz ograničenje brzine: A1 između Zagreba i čvora Bosiljevo; A3 Bregana-Lipovac između čvorova Križ i Novska; A5 Đakovo-Sredanci. HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zatvorena je dionica državne ceste DC1 Udbina-Gračac, zbog radova, a obilazak je: Udbina (DC1)-Gornja Ploča (DC522)-Ličko Cerje (DC50)-Gračac (DC1).

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, povodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske danas, 8. listopada, je od 14,00 do 23,00 sata, a u nedjelju, 9. listopada, od 12,00 do 23,00 sata. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1, donosi N1.

U subotu, 8. listopada i u nedjelju, 9. listopada zbog održavanja turističko-kulturne manifestacije ” Kestenijada 2016″ u Hrvatskoj Kostajnici vozit će se usporeno kroz grad i prema graničnom prijelazu. U ulici Vladimira Nazora (DC47) promet će teći jednosmjerno u smjeru istok-zapad, a u Ulici Nine Marakovića (DC47) jednosmjerno u smjeru zapad-istok.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...