77-godišnjak iz Pakoštana ponovno će na sud zbog droge? Tužiteljstvo traži novo suđenje jer se starac “nije liječio marihuanom”

Zbog nedostatka čvrstih dokaza da je marihuanu uzgajao da bi ju prodavao, Općinski sud u Zadru ljetos je oslobodio optužbi 77-godišnjeg Tomislava Rosana iz Pakoštana. Sudac Ivan Marković prihvatio je Rosanovo objašnjenje da je marihuanu koristio u medicinske svrhe, odnosno da je od nje kuhao čaj i pripravljao obloge.

Tužiteljstvo, koje se žalilo na presudu, tvrdi kako je sud zanemario činjenicu da je od Rosana, koji je već osuđivan zbog zloupotrebe opojnih droga, nakon presude oduzeto čak 460 stabljika marihuane, te da se nad njim provodi istraga. Naime, on policiji tijekom pretrage kuće, nije predao svu marihuanu već samo jednu stabljiku, da bi potom policija pronašla plantažu s marihuanom i kutiju s drogom. Nije pronađeno ulje za koje je 77-godišnjak tvrdio da koristi za rješavanje zdravstvenih tegoba. Nadalje, sud navodno u obzir nije uzeo mišljenje vještaka koji tvrdi kako ne postoje podaci o liječenju gihta pripravcima marihuane.

Kako stoji u žalbi ODO-a, Rosan tijekom ročišta na pitanje vodi li se protiv njega istraga zbog 460 stabljika marihuane, odgovorio da se ne vodi, očigledno s ciljem da se prikaže sudu da se ne bavi prodajom droge. Zamjenik Općinske državne odvjetnice, Ivica Škara traži ukidanje oslobađajuće presude i ponovno suđenje.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...