Anketa za sve dionike otočnog razvoja u sklopu priprema novog Zakona o otocima

Dosadašnja provedba Zakona o otocima iz 1999. godine upućuje kako zakonski okvir razvojne politike na hrvatskim otocima treba unaprijediti i prilagoditi novim okolnostima. Novi Zakon o otocima treba slijediti stajališta Rezolucije Europskog parlamenta o posebnoj situaciji otoka (2015/3014) kojom se Europska komisija poziva na izradu strateškog okvira i Programa za otoke EU te odgovarajućeg višegodišnjeg financijskog okvira. Novim zakonom ostvarit će se, dakle, potrebna sinergija sa zakonodavstvom EU i lakši pristup europskim strukturnim i investicijskim fondovima.

Analitička podloga, temeljem koje će se izraditi prijedlog novog Zakona o otocima mora biti zasnovana na stručnim analizama, ali i na mišljenjima i stavovima otočana koji otočnu razvojnu politiku s jedne ili više strana osjećaju u svojoj svakodnevnici, te će se nastojati uvažiti i prijedloge poboljšanja kvalitete otočnog života, u cilju oblikovanja što boljeg zakonskog okvira unutar kojeg će se ubuduće voditi otočna razvojna politika.

Ekonomski institut Zagreb u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u sklopu izrade analitičke podloge za izradu novog Zakona o otocima pripremilo je anketu za sve otočane, otočne udruge i institucije koje se bave otočnim razvojem. Anketa se može ispuniti na poveznici http://limesurvey.srce.hr/97835/lang-hr.

Odgovori koji pristignu od svih dionika otočnog razvoja uvelike će utjecati na prijedlog budućeg Zakona o otocima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...