Bernardić novi šef SDP-a; Ostojić: “Ovo je stopostotna pobjeda stranke”; Milanović: “Pomozite mu”

Ranko Ostojić, koji je bio protukandidat novoizabranom predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću u drugom krugu unutarstranačkih izbora, istaknuo je nakon objave prvih neslužbenih rezultata kako je “prije svega u ukupnom zbroju 100 posto dobio SDP”.

“Drage stranačke kolegice i kolege, drugarice i drugovi, dragi prijatelji, svi koji ste večeras ovdje, prije svega u ukupnom zbroju 100 posto je dobio SDP”, istaknuo je Ranko Ostojić u svom prvom obraćanju u sredšnjici SDP-a na Iblerovom trgu nakon objave prvih neslužbenih rezultata i pobjede njegova protukandidata Davora Bernardića. Te njegove riječi pozdravljene su pljeskom mnoštva okupljenih.

Zahvalio je svima koji su izašli na izbore, svim članicama i članovima stranke “koji su dali glas kako Beri da bude predsjednik SDP-a”, tako isto i njemu.

“Ja sam siguran da ‘jedan član – jedan glas’ treba biti naš novi demokratski iskorak da sva ona obećanja koja smo dali u unutarstranačkoj kampanji, da će jednako tako i Bero poštovati. Ja sam u to uvjeren i ja ću mu dati sa svoje strane punu podršku jer svatko treba poštovati rezultate koje su donijele članice i članovi SDP-a”, poručio je Ranko Ostojić.

Čestitao je još jedanput svima koji su izašli na untarstranačke izbore, čestitao je SDP-u na demokraciji i Davoru Bernardiću što je novi predsjednik.

“A kao što sam i obećao, ja nisam odustajao, neće ni on. I ono što je najvažnije u SDP-u, to je slika SDP-a, to u HDZ-u nikada nećete vidjeti”, istaknuo je Ranko Ostojić, pozdravljen pljeskom.

Milanović pozvao stranku na podršku novom predsjedniku

Bivši predsjednik SDP-a Zoran Milanović čestitao je u subotu navečer na izbornoj pobjedi novom predsjedniku stranke Davoru Bernardiću te pozvao članstvo da mu da podršku.

“Davor je predsjednik stranke, pomozite mu, ali tako da mu stvarno pomognete i date vjetar u leđa jer će mu trebati, kao što je trebalo i meni”, rekao je  Milanović obraćajući se članovima stranke okupljenima na objavi prvih neslužbenih rezultata drugog kruga unutarstranačkih izbora.

Pozvao je na  iskrenu podršku zbog izazova u obrani “prostora slobode, građanskog patriotizma i hrvatskog mjesta u turbulentnoj Europi, u kojoj nije jasno kamo stvari idu”.

“Biti samo mala članica EU, poslušan činovnik u službi Bruxellesa , to nije za mene SDP”, istaknuo je Milanović. SDP, rekao je, i dalje vidi kao stranku koja će promicati hrvatske i općeljudske interese, pravdu, jednakost, slobodu i sve ono po čemu je drugačija od konkurencije.

“Konkurencija nije neprijatelj, ali SDP je i dalje za mene najbolja i najjača hrvatska stranka”, poručio je Milanović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...