Bravo Marine, bravo Ivane!; Hrvatska na korak do osvajanja Davis Cupa

Hrvatska teniska vrsta povela je s 2-1 u finalu Davis Cupa u Zagrebu protiv Argentine nakon što je par Marin Čilić-Ivan Dodig bio bolji od argentinske kombinacije Juan Martin del Potro/Leonardo Mayer s 7:6 (2), 7:6 (4), 6:3 za dva sata i 42 minute igre.

Čilić i Dodig doveli su Hrvatsku na prag osvajanja drugog trofeja u Davis Cupu jer Hrvatska u povijesti ovog natjecanja nikad nije izgubila nakon što je vodila s 2-1.

Čilić je u hrvatskom paru neposredno prije početka dvoboja zamijenio najavljenog Franka Škugora, dok je Del Potro ušao u argentinski par umjesto Guida Pelle. U sjajnom ozračju ispunjene zagrebačke Arene Marin i Ivan su bez izgubljenoga seta još jednom pokazali da su u paru nepobjedivi u Davis Cupu.

U prvom setu nije bilo oduzimanja servisa, a u ‘tie-breaku’ je hrvatski par poveo s 3-0 i 4-1 što je bilo dovoljno za početnu prednost u setovima. Dodig i Čilić su u drugom setu poveli s 3:1, Argentinci izjednačili na 4:4, da bi i u novom ‘tie-breaku’ par iz Međugorja opet pokazao svoju dominaciju. U trećem setu hrvatski par je kod vodstva 3:2 napravio ključni ‘break’ koji ih je odveo do pobjede, pa je hrvatska vrsta još samo jedan bod udaljena od osvajanja ‘salatare’ i ponavljanja 2005. godine.

Nakon prvoga dana finala rezultat je bio izjednačen. Marin Čilić je doveo Hrvatsku u vodstvo 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2 pobjedom protiv Federica Delbonisa, dok je Del Potro donio prvi bod Argentini svladavši Ivu Karlovića sa 6:4, 6:7 (6), 6:3, 7:5.

Posljednjeg dana finala, u nedjelju od 14 sati igrat će prvi igrači reprezentacija, Marin Čilić i Juan Martin Del Potro, a nakon njih u mogućem odlučujućem petom susretu snage će odmjeriti Ivo Karlović i Federico Delbonis.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...