čak i izbrisani profili

Da niste i vi među njima? Masovno hakirane stranice za odrasle, ugroženo 420 milijuna korisnika

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Ako posjećujete stranice za odrasle, one za upoznavanje i/ili seks preko interneta, trebali biste najprije pročitati ovaj tekst, nakon toga provjeriti je li sve u redu s vašim profilom. Nakon toga mirno i bez panike promijenite lozinke na svim stranicama koje posjećujete. Da, na SVIMA.
Masivni hakerski napad na mrežu stranica koje su u vlasništvu Friend Finder Networka doveo je do izlaganja više od 412 milijuna korisnika riziku da njihovi identiteti budu otkriveni i da im osobni podaci na svim stranicama i servisima koje koriste s istim emailom i lozinkom budu ukradeni i kompromitirani, donosi Net.hr.

Kako otkriva ZdNet, hakirano je 339 milijuna korisničkih računa stranice AdultFriendFinder.com (onlajn seks i svingeraj), uključujući 15 milijuna neaktivnih i čak izbrisanih profila (kopije se čuvaju u bazi stranice), 62 milijuna profila na stranici Cams.com, sedam milijuna računa ukradeno je s Penthouse.com-a, a još nekoliko milijuna korisničkih računa hakirano je na nepoznatim seks i stranicama za odrasle.

Izbrisali ste profil? I on je hakiran!

Prema informacijama stranice LeakedSource hakirana je kompletna baza podataka koja sadrži aktivne, neaktivne i izbrisane profile na spomenutim, ali i necitiranim stranicama, koji su kreirani unatrag poslednja dva desetljeća!

Hakerski napad su najvjerovatnije izvršili hakeri ruske podzemne scene, a prema otkriću trtke LeakedSource, čak 99 odsto lozinki se lako može provaliti, jer je algoritam zaštite hakiranih stranica bio zastario ili jednostavno loš.

Ako posjećujete stranice za odrasle, gledate online porniće ili se virtualno sastajete s drugim internet korisnicima – mijenjajte sve lozinke.

Podsjećamo i da je nedavno hakiran i PornHub i njegove podružnice pa biste ovaj savjet trebali shvatiti ozbiljno, pogotovo ukoliko s istim (pravim ili lažnim) emailom koristite iste lozinke na drugim stranicama, mrežama i online servisima.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar