Darko Kovačić: “Pravaši, ujedinite se, ne budite od onih koji Starčevića vole samo na novčanicama”

Darko Kovačić, poznati pravaški aktivist s benkovačkog područja, uputio je otvoreno pismo svim pravašima i onima koji se tako osjećaju. U njemu ih je zatražio na konačno ujedinjenje u jednu političku opciju da se izbjegne marginalizacija svjetonazora. Dopis prenosimo u nastavku.

Nikad se neću povući iz pravaškog političkog djelovanja!
Pravaši i pravašice, žurno se moramo ujediniti u jednu pravašku opciju ili jednu pravašku stranku ili nas neće biti jer ćemo ostati na margini jako dugo.

Pozivam sve pravaške stranke neka u interesu pravaške ideje na svojim saborima dogovorno ugase sve pravaške stranke i tako spase pravaštvo kao svetu hrvatsku nacionalnu ideju od daljnjeg sramoćenja i propadanja, jer u protivnom još dugo, dugo godina neće biti pravaštvo u hrvatskoj državi na visokoj razini. To je jako tužno za nas iskrene pravaše koji živimo za pravaštvo i pravaško djelovanje u Lijepoj našoj i diljem svijeta gdje žive Hrvati i Hrvatice pravaške orijentacije!

Ovo nema smisla da svaka županija u hrvatskoj državi ima svog pravaškog lidera i svoju pravašku stranku ili pravašku strančicu!

Samo jedan ujedinjeni HSP može vratiti povjerenje u nas i mi u njega, što to prije shvatite bit će spas i bolje za nas. Ovako domoljubi nemaju za koga glasati. Ujedinjeni hrvatski branitelji i HSP – to je formula za pravašku demokraciju, pravdu i sretnu budućnost Hrvatske. Sad ili nikad, nema vremena za čekanje, dragi moji pravaši i pravašice ,za boljitak svakog hrvatskog građana i građanke u Lijepoj našoj domovini.

Dragi moji pravaši zar ne možete vidjeti i uočiti da od sadašnjih pravaša i pravašica, kojih je jako malo za razliku od nekad u hrvatskoj populaciji koji trenutno djeluju na političkoj sceni hrvatske, ni sami za sebe ne glasaju jer su pojedinci svjesni da se pravaštvo rastočilo ili razrijedilo u 20 i više pravaških opcija!

Rješenje koje vidim za pravašku budućnost je gašenje svih pravaških stranaka i nakon toga čina osnivanje samo jedne pravaške stranke gdje će biti na okupu ama baš svi pravaši i pravašice pod jednom pravaškom strankom. Jedino tako možemo postati jasna i ozbiljna snaga pravaške ideje koju je provodio naš otac domovine Dr. Ante Starčević!

Dragi moji prijatelji pravaši i prijateljice pravašice, nemojte biti od onih likova koji vole našeg pravaša oca domovine Dr. Antu Starčevića samo na novčanicama od 1000 kuna, a u svakodnevnoj stvarnosti blate i ocrnjuju pravaštvo, pravašku ideju i samog našeg pravaša oca domovine Dr. Antu Starčevića, a drže ga u novčaniku i to im ne smeta. To Vam je realnost i stvarnost!

Pravaštvo na političkoj pozornici jedino ozbiljno može djelovati ako su svi pravaši i pravašice u jednoj političkoj pravaškoj stranci ili opcija, sve drugo je farsa i prodavanje magle!

Benkovac ,22.studenoga 2016.godine!
S poštovanjem Vaš, Darko Kovačić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...