Digitalna karijera zadarskim studentima daje vjetar u leđa

Kako izgraditi karijeru na lokalnom području mladima, u Zadru će otkriti Netokracija u suradnji s COIN-om Zadar i Sveučilištem u Zadru na konferenciji Digitalna karijera. Među govornicima će se pronaći afirmirana imena zadarske poslovne i akademske scene poput Tomislava Pancirova, Marka Mišulića, dr. sc. Ljiljane Zekanović Korone, doc. dr. sc. Marka Lukića i Mihovila Barančića. Priliku da se predstave mladima imat će i poduzeća od velikog lokalnog značaja kao što su Maraska, Turisthotel i Falkensteiner.

Nakon uspjeha istoimene konferencije u Osijeku koja je okupila više od 200 osječkih studenata te napunila najveću dvoranu tamošnjeg Sveučilišta, Netokracija, najveća zajednica digitalnih profesionalaca u Hrvatskoj, u suradnji s prostorom za rad i suradnju poduzetnika, startupa i samozaposlenih COIN Zadar, priprema nastavak projekta Digitalna karijera. Riječ je o konferenciji namijenjenoj studentima humanističkih i društvenih studija koji se žele okušati u svijetu digitala, a održat će se u četvrtak, 8. prosinca, u Multimedijalnoj dvorani Sveučilišta u Zadru od 17 do 20 sati. Cilj joj je ohrabriti studente na poslovne poduhvate i povezati ih s lokalnim tvrtkama.

Kako bi pokazali da je karijera ostvariva i na lokalnom području, Netokracija dovodi predavače koji su baš poput publike svoje mlade dane proveli u Zadru. Jedan od njih je Tomislav Pancirov, digitalni nomad sa zavidnom karijerom u digitalnom marketingu, a njemu uz bok naći će se i poduzetnik Marko Mišulić, osnivač i direktor Rentlija, brzorastuće tvrtke s proizvodom za efikasno upravljanje rezervacijama smještaja u turizmu. Predavači će, uz motiviranje studenata, predstaviti i izazove s kojima se susreću pri pronalasku kvalitetnog kadra za svoja poduzeća.

Bitan dio programa čine i paneli na kojima će se raspravljati o pitanjima koja muče cjelokupnu lokalnu zajednicu, s naglaskom na studente, poduzetnike, ali i profesore. Jedan od njih fokusirat će se na usklađivanje studijskih programa i potreba rada, a na njemu će, između ostalih, sudjelovati predstavnici Sveučilišta u Zadru dr. sc. Ljiljana Zekanović Korona i doc. dr. sc. Marko Lukić te Mihovil Barančić iz Zagrebačkog inkubatora poduzetništva. Na drugom će pak biti riječ o primjeni digitalnih kanala marketinga u turizmu, a o toj temi razgovarat će predstavnici značajnih poduzeća sa zadarskog područja poput Maraske, Turisthotela i Falkensteinera.

Ova je konferencija zasigurno prilika da studenti i mladi profesionalci dođu do novih znanja o digitalnom sektoru, ali i pristupe predstavnicima tvrtki kako bi se povezali s njima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...