Dodjela priznanja učenicima za sudjelovanje u projektu „Deset dana bez ekrana“

Projekt „Deset dana bez ekrana“ uspješno je proveden u Osnovnoj školi Zadarski otoci. U listopadu ove školske godine učenici tri četvrta razreda, 4A.4D i 4E, sveukupno njih 43 je ustrajalo u desetodnevnom izazovu apstinencije i selektivnog korištenja triju ekrana (TV, mobitel i računalo). Ciljevi projekta su bili: smanjiti vrijeme provedeno uz ekrane, kako bi se poboljšala komunikacija između djece i roditelja, kao i među učenicima; razvoj kritičkog mišljenja prema medijskim sadržajima i kvalitetnije osmišljavanje slobodnog vremena.

Uz podršku svojih roditelja djeca su pronalazila načine za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena, koje je uključivalo provođenje više vremena s obitelji, pomaganje u kućanskim poslovima, boravak u prirodi, vožnju bicikla, igranje društvenih igara, više međusobne komunikacije. Većina učenika je spoznala da život bez ekrana može biti zanimljiv, a tijekom projekta najviše im je nedostajalo igranje igrica i gledanje TV-a.

Dodjela priznanja učenicima koji su sudjelovali u projektu održati će se u petak, 18.11.2016., s početkom u 10:00 sati u Osnovnoj školi Zadarski otoci, a tom prilikom bit će nagrađeni i pobjednici ovog desetodnevnog izazova.

Projekt „Deset dana bez ekrana“ se na županijskoj i lokalnoj razini provodi uz podršku Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije i Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...