Donald Trump 45. je predsjednik SAD-a: “Vrijeme je da ujedinimo Ameriku!”

Donald Trump 45. je predsjednik SAD-a. Uvjerljivo je noćas po američkom vremenu odnio pobjedu nad demokratkinjom Hillary Clinton.

Donald Trump koji je kandidat republikanske stranke osvojio je više elektorskih glasova od Clinton, odnijevši tako pobjedu na američkim predsjedničkim izborima.

Upravo sam primio poziv od Hillary Clinton. Čestitala nam je svima na našoj pobjedi. Isto tako ja čestitam njoj na čvrstoj i borbenoj kampanji. Ona već dugo radi za interese Amerike i moramo joj čestitati na svemu što je učinila za nas, kazao je Donald Trump prilikom prvog obraćanja nakon pobjede.

Vrijeme je da ujedinimo Ameriku. Bit ću predsjednik svih Amerikanaca. Molim vas za vašu pomoć i ukazivanje na smjer, jer bez vas ne mogu biti uspješan predsjednik, dodao je.

Trump tower

Mnogi zaboravljeni i zapostavljeni građani naše zemlje neće više biti u tom položaju. Gradit ćemo infrastrukturu, škole, ceste, bolnice. Milijune Amerikanaca zaposlit ćemo na izgradnji Amerike. Konačno ćemo se pobrinuti za naše velike veterane kojih ima jako puno, dodao je Trump.

Svi se slažu kako je pobjeda Trumpa povijesni događaj. Reakcije ljudi na ulicama New Yorka, odakle se javljamo, općnito se mogu opisati kao zadovoljavajuće. Svi su iznenađeni pomirljivom retorikom koju je Trump uputio u svom prvom govoru nakon pobjede.

Republikanac Donald trump osvojio je 288 elektorskih glasova dok ih je 215 pripalo demokratskoj kandidatkinji Hillary Clinton.

Antena Zadar i dalje ostaje u New Yorku odakle će i dalje pratiti razvoj situacije američkih predsjedničkih izbora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...