Doris: “Uz Zadar sam vezana i obiteljski, a obitelj je ljubav i utočište prije svih pjesmama”

Nakon više od desetljeća, neprikosnovena diva hrvatske estrade Doris Dragović zapjevat će u Zadru pred prepunim Arsenalom koji je karte za ovu dugoočekivanu glazbenu poslasticu rasprodao čak dva tjedna unaprijed.

Iako poznata po tome da vrlo rijetko daje intervjue, Doris je za Antenu odgovorila na nekoliko pitanja.

 

Po čemu pamtite naš grad, profesionalno i privatno?

Osim naravno po predivnim koncertima, ovdje valja spomenuti i Zadarfest koji je dugo godina, uz Melodije Jadrana, bio jedini ozbiljni Hrvatski festival. Velikim trudom mojih dragih kolega iz Zadra, stizali su svi relevantni izvođači tog vremena sa svih strana Hrvatske. Taj je festival iznjedrio mnoga, za to vrijeme, nova imena koji su danas dobro poznati široj publici, a također i mnoge hitove koje su već davno postali evergreena. Prije svega ovoga ja u Zadru imam obitelj, obitelj Butić, a obitelj je ljubav i utočište prije svih pjesmama.

Održat ćete dugo očekivani koncert u Arsenalu, kakav repertoar možemo očekivati?

Živi bili pa vidjeli, premda je nakon 35 godina rada manje-više sve jasno.

Vaš zadnji singl je duet sa Jacques Houdekom, recite nam nešto o toj suradnji.

Veličanstven je Jacquesov glas. To je jedan od onih glasova za koje se kaže da može pjevati i telefonski imenik, a da vas pri tome drži prikovane. Imala sam priliku prvi put surađivati s njime na večeri Joška Banova u sklopu prošlogodišnjeg Splitskog festivala, kada smo izveli duet „Samo ti“. Bilo je to iskustvo kao da zaranjam u more apsolutne muzike. Stoga, kada je Tonči Huljić ove godine postavljao mjuzikl „Pacijenti“, nije bio ni trenutka dvojbe s kim ćemo ukrasiti duet „Ima nešto u tome“. U međuvremenu sam ovog ljeta bila i Jacquesov gost na njegovom predivnom koncertu u Opatiji.

Tko vam se sviđa od mladih glazbenika danas?

Svi mladi koji se trude i vode bitke vlastitog rasta među kojima je najveličanstvenija i najteža ona sa samim sobom, veseli me svako njihovo novo postignuće koje ih gradi i otvara mogućnosti kojih do tada možda nisu bili ni svjesni. Odakle dolazi dobar vjetar to ne možemo nikada znati, ali možemo biti otvoreni i osjetljivi prema dobru kojeg može donijeti novi dan.

Spremate li neke novosti za obožavatelje?

Uvijek.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...