Europska noć kazališta; Dragon teatar izvodi “U Ime Shakespearea”

Projekt Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija posvećena scenskim i izvedbenim umjetnostima. Održava se istovremeno u 11 europskih država (Hrvatskoj, Slovačkoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji, Srbiji, Austriji i Mađarskoj, te se od ove godine pridružuju Češka, Bugarska i Belgija), svake godine treće subote u mjesecu studenom. Kazalište toga dana postaje glavnim mjestom susreta, dijaloga, druženja i novih spoznaja kako umjetnika i kazališnih djelatnika tako i publike.

Toga dana kazališta daruju izvedbe, ali i otvaraju svoja vrata publici pa, rušeći na trenutak iluziju kazališta, produbljuju vezu koju publika ima s onima koji za nju igraju i mjestom na kojem to rade.

Dragon teatar pridružuje se s radošću ovoj manifestaciji, na žalost ne u svom gradu gdje se pogrešno tumači duh same manifestacije, već u druželjubivom sv.Filipu i Jakovu, predstavom polaznika Kazališne škole za mlade i odrasle u Zadru “U Ime Shakespearea”. Predstava nastaje kao omaž bardu Williamu Shakespeareu povodom 400 obljetnice od njegove smrti.

Predstava “U Ime Shakespearea” održat će se 19.11.2016 u 20:00 sati u  kino dvorani Sv.Filip i Jakov.
Sav prihod od donacija namijenjen je humanitarnoj udruzi “Put Zadar” koja u svojoj velikoj akciji prikuplja sredstva za pomoć bolesnima i ljudima u potrebi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...