Facebook Messenger donosi reklame

Po završenom višemjesečnom testiranju u Facebooku su izgleda zaključili da je eksperiment uspio – od sada će svi korisnici njihove mobilne aplikacije Messenger s vremena na vrijeme moći dobivati sponzorirane poruke.

Drugim riječima, kompanije će moći izravno ciljati pojedinog korisnika i upućivati mu reklame prilagođene njegovim željama i potrebama, te trenutačnom kontekstu.

Da ne biste odmah paničarili i izbrisali Facebook Messenger s mobitela (koji su vas ionako natjerali da instalirate), napomenimo da vam neće bilo tko u bilo koje vrijeme poslati promotivnu poruku. Sponzorirani sadržaji bit će plasirani unutar postojećih chatova koje vodite s nekim od brandova. Tek tada će kompanije koje stoje iza njih imati dozvolu da vam se s vremena na vrijeme obrate s vama posebno prilagođenom reklamnom porukom.

Sve poslovne stranice koje već sada koriste chat-botove za komunikaciju sa svojim followerima u Messengeru, moći će odmah početi upućivati i ciljane oglase. Svi ostali bit će dodatno motivirani na aktivaciju botova, piše Bug.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...