Gotovini uistinu prijeti kazneni progon u BiH! Optužen za “ubistva preko 100 civila i 150 srpskih vojnika”

Objavljen je kompletan popis osoba protiv kojih je u Bosni i Hercegovini podnesena kaznena prijava zbog sumnje da su počinile ratni zločin.

Na popisu se nalazi 3097 osoba. Ima tu i političara i generala, Hrvata, Srba i Bošnjaka. Ima i pokojnika. Popis je nastao u vrijeme od 1992. do 1995. godine.

Na popisu su Ante Gotovina, Damir Krstičević i Željko Glasnović.

gotovina-istraga-tuziteljstvo-bih

Unatoč ovako velikom broju imena popis nije kompletan. Nadopunjavan je u godinama nakon Oluje. Naime, na popisu nema nekih  hrvatskih časnika za koje pouzdano znamo da je protiv njih provedena istraga, podignuta optužnica i raspisana tajna tjeralica još u vrijeme dok je predsjednik Hrvatske bio Ivo Josipović.

Nema ni potpredsjednika Sabora Milijana Brkića, ni generala Željka Šiljega, Nedjeljka Obradovića, Mije Jelića i Miljenka Filipovića za koje iz drugih, pouzdanih i više puta potvrđenih izvora, znamo da se protiv vode istrage ili su podignute optužnice

Na ovom popisu se nalazi dvadesetak hrvatskih generala i veliki broj časnika i vojnika.

Važno je spomenuti da su na ovom popisu i Đuro Matuzović, Marko Dominković, Ivo i Todo Oršolić i ostali nedavno uhićeni u Orašju. Upravo ta činjenica motivirala je redakciju Maxportala na objavu ove liste.

Naime, ovaj popis u posjedu redakcije Maxporatala ( na ćirilici i latinici) je više od deset mjeseci, ali su vjerovali smo da se radi o “zbrda-zdola” nabacanim imenima. No, slučaj Orašje ih je demantirao.

Za sve one koji se nalaze na ovom popisu, osim pokojnih, moguća su uhićenja.

Popis se nalazi na stranicama Maxportala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...