HAK upozorava na gužve zbog Svih svetih, pogledajte gdje su najveće

Vremenski uvjeti za vožnju su povoljni i nema značajnijih ograničenja u prometu. Pojačan promet tijekom dana očekuje se na važnijim cestovnim pravcima, graničnim prijelazima, na gradskim prometnicama, a osobito na prilazima gradskim i mjesnim grobljima, izvijestio je u u utorak Hrvatski autoklub (HAK), prenosi Index.hr.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona je danas na blagdan Svih svetih od 14 do 23 sata, na pojedinim cestama u Istri i priobalju. Zabrane nema na autocestama kao i na državnoj cesti DC1.

U povodu blagdana Svih svetih na snazi je poseban režim prometa, kako bi se što lakše omogućio pristup gradskim i mjesnim grobljima. Zabranjen je promet motornim vozilima – osim autobusima gradskog prijevoza, vozilima invalida i auto-taxi vozilima. Redovne autobusne linije koje vode prema velikim gradskim grobljima mijenjaju vozni red pa se valja na vrijeme informirati.

Povoljni su vremenski uvjeti u većem dijelu Hrvatske pa je za očekivati veći broj sudionika u prometu na dva kotača: mopedisti, motociklisti i biciklisti.

Pojačan je promet osobnih vozila na GP-ima Županja, Stara Gradiška i Slavonski Brod povremeno u oba smjera.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja u oba smjera povremeno se vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

U povodu blagdana Svih svetih očekuju se gužve i duža čekanja pa se savjetuje vozačima teretnih vozila da do 2. studenog od 7 do 19 sati koriste alternativne granične prijelaze, a granični prijelaz Županja samo u večernjim satima, odnosno nakon 19 sati.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza pa vozače upozoravamo na gužve i duža čekanja na prelazak državne granice u oba smjera.

Za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t bit će zabranjen promet u Republici Sloveniji (očekuju se gužve i čekanja na graničnim prijelazima Bregana, Pasjak, Rupa i Macelj) danas od (Svi sveti) od 8 do 21 sat.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...