Igokea bolja od Zadra; Matulović: “Obezglavili smo ekipu isključenjem Vladovića”

Košarkaši Zadra upisali su peti poraz u ABA ligi. Pred dvije tisuće gledatelja na Višnjiku, Igokea je nakon neizvjesne završnice slavila rezultatom 83-90.

Zadar je bolje otvorio susret i poveo sa 14-4, da bi prva četvrtina završila vodstvom domaćih 24-16. No, u drugoj četvrtini gosti preuzimaju kontrolu utakmice i na poluvrijeme odlaze s prednosti 44-47. U trećoj četvrtini Zadar je opet pojačao ritam te je uoči završnih deset minuta vodio 65-61.

Na početku četvrte četvrtine dogodio se možda i ključni trenutak utakmice, kada su indisponirani suci nepotrebno dosudili prekršaj Jakovu Vladoviću sekundu prije kraja gostujućeg napada. Kapetan Zadra potom je zaradio i tehničku pogrešku, koja je ujedno bila peta isključujuća za ključnog čovjeka Matulovićeve momčadi.

Velika nervoza tada se uvukla u zadarske redove pa je sudačka trojka iz gledališta udaljila i ozlijeđenog Lovru Bašića.

U završnici je Zadar pokušavao dostići prednost gostiju, ubačajima Ramljaka i Baraća stizali su na minus 3 (77-80, 79-82, 81-84), ali je gostujuća momčad strpljivom napadačkom igrom sačuvala prednost i stigla do važne pobjede.

Kod Zadra čak su šestorica bili dvoznamenkasti – Ramljak je ubacio 18, Marinković 14, Vladović i Barać 12, Brzoja i Mazalin po 11 koševa.

Goste je predvodio Robert Rikić sa 17 ubačaja, Robinson je dodao 14, a Radivojević 12 poena.

Ante Matulović, trener Zadra:

Bila je ovo izuzetno tvrda utakmica, kakvu smo uostalom i očekivali. Dobro smo otvorili utakmicu, u prvoj četvrtini smo bili disciplinirani i u obrani i napadu i ostvarili određenu prednost. U drugoj četvrtini smo odigrali iznimno loše i dopustili im da se razigraju i pređu u vodstvo, da bi u trećoj opet dobro zaigrali i rezultatski se vratili u utakmicu. Presudio je, po meni, rani izlazak Vladovića, koji je naš vođa na terenu. Ekipa je bila obezglavljena bez njega , nismo bili koncentrirani u napadu, a gosti su to iskoristili na najbolji mogući način i došli do pobjede. Ubacili su nam 90 poena, što pokazuje da obrambeno nismo dobro reagirali.

Ivan Ramljak, igrač Zadra:

Teško je očekivati pobjedu kada primiš 90 poena na domaćem terenu. Ako želimo pobjeđivati to moramo pod hitno smanjiti. Nije nedostajalo želje kod nas, ali bilo je dosta individualnih pogrešaka u našoj obrani. Njima se otvorio šut i kasnije ih je bilo teško zaustaviti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...