Izložbu “Crkve u staroj jezgri grada Zadra – otete zaboravu” u četvrtak otvara mons. Puljić

Otvara se izložba učeničkih radova i predstavljanje kataloga izložbe Crkve u staroj jezgri grada Zadra – otete zaboravu, u četvrtak u 10:00 sati u Arheološkom muzeju Zadar.

Izložba kao rezultat istraživačkog projekta predstavlja 8 crkava koje su se nalazile u staroj jezgri Zadra, a danas su u potpunosti nestale. Učenici Klasične gimnazije Ivana Pavla II. i studenti Odjela za povijest umjetnosti Sveučilišta u Zadru, uz proučavanje dostupne literature, definirali su točan položaj građevina na karti današnjeg grada, okolnosti njihovog nastanka, izgled, zanimljive crtice iz vremena postojanja kao i razloge koji su doveli do njihova nestanka i pada u zaborav. Izložbu prati i popratni katalog.

Projekt uključuje i interakciju učenika i studenata s publikom u vidu izlaganja plakata pokraj izvornog položaja nestalih crkava. Nakon otvorenja  izložbe pa do 13:00 sati  učenici i studenti  stajat će pored plakata koji će biti postavljeni pokraj izvornog položaja nestalih crkava i prezentirati zainteresiranim prolaznicima zanimljivosti o nestalim crkvama.

Izložbu Crkve u staroj jezgri grada Zadra – otete zaboravu otvara zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije Mons. Želimir Puljić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...