Kalmetin suradnik ispitan zbog Fimi medije postao državni tajnik

Vlada Andreja Plenkovića imenovala je na zatvorenom dijelu sjednice održane u Vukovaru 17. studenoga Željka Tufekčića državnim tajnikom u Ministarstvu financija. I time si otvorila bokove na temi koja se tako često veže uz HDZ – korupciji. Naime, samo četiri dana kasnije Uskok je podigao novu optužnicu protiv Božidara Kalmete, bivšeg HDZ-ova ministra mora, prometa i infrastrukture, čiji je bliski suradnik tada bio upravo Tufekčić, piše Tportal.hr.

Uskok optužnicom tereti Kalmetu da je počinio kazneno djelo kao ministar, a u to vrijeme Željko Tufekčić bio je državni tajnik u Kalmetinom ministarstvu.

‘Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je tijekom 2007. i 2008. u Zagrebu, koristeći položaj ministra u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, s odgovornom osobom trgovačkog društva Fimi media dogovorio produkciju filma ‘Prometna renesansa Hrvatske’, s time da se realizacija navedenog podvede pod izuzeće od postupka javne nabave, znajući da nema potrebe za naručivanje i plaćanje tog filma sredstvima Ministarstva’, naveo je Uskok.

Mediji su još 2012. godine otkrili kako je Željko Tufekčić ispitan u istrazi koja se vodila u slučaju Fimi media, dakle tvrtke kojoj je isplaćen novac za izradu filma ‘Prometna renesansa Hrvatske’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...