Na inzistiranje Antene Zadar napokon uhićeni Romi koji su terorizirali građane!

Na inzistiranje Antene Zadar, odnosno poradi medijskog pritiska koji smo uspješno izvršili u suradnji s našim čitateljima, dvojac iz grupe Roma koja već mjesecima terorizira građane Zadra uhićen je. Pravdi su privedeni 15-godišnjak i 18-godišnjak, državljani Rumunjske kada ih je policija u nezakonitoj radnji uhvatila jučer oko 14:30 sati u Ulici Jurja Barakovića. Iz policije tvrde da su već duže vremena pratili njihovu aktivnost, ali nisu utvrdili ni kazneno ni prekršajno djelo – do sad.

Romi su po centru grada (a čitatelji nam kažu i u okolici Kolodvora te drugdje) građane vrlo nametljivo prisiljavali na potpisivanje peticije s kojom su, navodno, zbunjeni Zadrani pristajali na donaciju. Omiljene mete prevaranata bile su žene i starci, dakle osobe koje su se teže mogle obraniti od nasrtljivosti veće skupine.

Kada će pasti i ostali kriminalci iz Rumunjske pitanje je vremena, a mi ćemo nastaviti vršiti medijski pritisak dok se svi ovakvi i slični kriminalci ne kazne.

Kaznu danas rumunjskim Romima izriče Prekršajni sud u Zadru, a ona može biti čak i izgon iz Zadra, nešto što je ljetos bila česta praksa prema došljacima koji su od Zadrana i turista pokušali iskamčiti novac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...