Nagradna igra na području Zadra krenula je danas: Slikajte divlja odlagališta i budite nagrađeni!

Kao početak obilježavanja Europskog tjedna za smanjenje otpada 22.11. -30.11.2016, održat će se projekt “LOV NA DIVLJE BLAGO” Udruge za očuvanje bioraznolikosti „Aurelia“ Zadra financiran od strane Grada Zadra.

Projekt je zamišljen kao nagradna igra s početkom na prvi dan Europskog tjedna za smanjenje otpada u utorak 22.11.2016.

Nagradna igra će se odvijati na području grada Zadra, od utorak 22.11. do subote 26.11. tijekom čega će sudionici imati zadatak pronaći i fotografirati što veći broj divljih odlagališta i priložiti ih u karti koju će dobiti nakon prijave na nagradnu igru. Sudionici mogu biti fizičke osobe te skupine poput razreda u osnovnim i srednjim školama. U subotu 26.11. od 13 h ispred gradskog odlagališta otpada Diklo bit će dodijela nagrada, posebno za pojedinačne sudionike, a posebno za razrede. Nagrade će biti pokloni koji potiču brigu za okoliš poput vanjskih i kućnih kompostera, kanti za odvajanje otpada, vanjskih hranilica za ptice i mnogih drugih.

Cilj ovog projekta je građanima ukazati na problem divljih odlagališta otpada u gradu Zadru, da uvide u kojoj količini i veličini su takva odlagališta prisutna u gradu, da pomognu u sakupljanju podataka o tim odlagalištima kako bi ih mogli iskoristiti u eko-akcijama čišćenja te da se osvijeste o štetnosti takvih odlagališta, kako za grad tako i za svakog stanovnika grada Zadra.

Sve informacije o prijavi na nagradnu igu možete pronaći na internetskoj stranici udruge Aurelia ili na Facebook stranici Udruga „Aurelia“ Zadar.

plakat_lov-na-divlje-blago

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...