Otvorena izložba “Crkve u staroj jezgri grada Zadra – otete zaboravu”

Jučer je pred iznimno velikim brojem posjetitelja u Arheološkom muzeju Zadar svečano otvorena izložba i predstavljen katalog izložbe učeničkih radova „Crkve u staroj jezgri grada Zadra – otete zaboravu“.

Na otvorenju izložbe nazočnima su se obratili Marina Brkić, voditeljica Odjela za marketing i odnose s javnošću Arheološkog muzeja Zadar, ravnatelj Arheološkog muzeja Zadar dr. sc. Jakov Vučić i profesorica Elvira Katić, knjižničarka Klasične gimnazije Ivana Pavla II.

Izložbu je svečano otvorio zadarski nadbiskup mons. dr. Želimir Puljić koji se mnogobrojnoj publici obratio i prigodnim govorom. Ova izložba, koja predstavlja osam u potpunosti nestalih crkava koje su se nekad nalazile u staroj jezgri grada Zadra, nastala je kao rezultat  istraživačkog projekta koji je realiziran kroz uspješnu suradnju Arheološkog muzeja Zadar, Klasične gimnazije Ivana Pavla II. i studenata Odjela za povijest umjetnosti sa Sveučilišta u Zadru.

Koordinatorice projekta i autorice kataloga izložbe su Marina Maruna, viša knjižničarka Arheološkog muzeja Zadar, Željka Kucelin, muzejska pedagoginja Arheološkog muzeja Zadar i profesorica Elvira Katić, knjižničarka Klasične Gimnazije Ivana Pavla II.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...