PK Zadar s 13 odličja i tri najvrjednija rezultata na najvećem međunarodnom mitingu u Zadru

19. i 20. 11. 2016 međunarodni miting sv. KRŠEVAN doživio je svoje najveće izdanje, svoj 8. rođendan proslavio je uz 30 klubova i 562 plivača iz Hrvatske , Slovenije i BiH te su na taj način plivačice i plivači Zadra obilježili dan grada Zadra i blagdan Sv. Krševan. Ovo je dosada najbrojnije plivačko natjecanje za PK Zadar, za bazen Višnjik i za mini GP sustav u cijeloj RH a ovakav jaki odaziv pokazatelj je “plivačkog Zadra” koji buja iz godine u godinu. Plivači kategorije kadeta i mlađih kadeta (dječaci 10-13g, plivačice 11-14g) plivali su u 3 dobne kategorije u 2 dijela natjecanja. Svi najbolji plivači Hrvatske u ovim kategorijama borili su se za medalje i nagrade organizatora a PK Zadar i ove je godine osigurao bogat i sadržajan program za sve prisutne.

Za PK Zadar nastupilo je 46 plivača koji su imali što za pokazati pred domaćom publikom. Od ukupno osvojenih 13. odličja u dva djela natjecanja osvojeno je pet srebrnih i osam brončanih odličja i natjecatelji su pokazali da je klub na koji se zaista može računati. Brojna publika je imala priliku uživati u ovom spektaklu odličnih rezultata ali ni treneri nisu krili zadovoljstvo postignutim.

Svečanost otvorenja uveličalo je i prisustvo predsjenika HPSa , Ivana Varvodića koji je otvorio natjecanje a PK Zadar iznimno je zahvalan gradu Zadru, bazenu Višnjik i ŠC Višnjik. Ovo natjecanje sufinancirano je sredstvima grada Zadra.

Zahvale idu i svim ostalim sponzorima koji su omogućili ovo natjecanje: OTP banka, Turistička zajednica, Aquapanel, Velpro, 057 radio, Sport&moda, Autohrvatska, Allianz osiguranje i Nasadi .

Za svoj klub odličja su isplivali: Marija Dora Bačić: srebro 200 m mješovito (2.34,64) i bronca na 400 m slobodno (4.48,32) i ova dva rezultata su upisana na listu najvrijednijih rezultata mitinga;  Mia Klasić srebro na 800 m slobodno (10.33,58) i bronca na 100 m slobodno(1.07,42); Anja Vulin dva brončana odličja  na 100 m leđno ( 1.14,45) i na 200 m leđno (2.39,87) ; Ivana Radović srebrno odličje na 100 m slobodno(1.05,95) te Lucija Klasić također jedno srebrno odličje i to na 200 m leptir (3.18,20).

Za muški dio plivačke ekipe odlično plivanje i čak tri odličja za kadeta Roka Šanga i to jedno srebro na 100 m leđno (1.09,98) te dvije bronce na 200 m leđno(2.28,65) i na 8oo m slobodno (9.56,79). Dva brončana odličja isplivao je Mihovil Kozulić na 100 m leđno(1.13,08) i na 200 m leđno (2.38,99).

Čestitke i plivačicama   na osvojenim četvrtim mjestima, ukupno šest 4.mjesta isplivali su Marija Dora Bačić na 200 m leđno i 100 m slobodno (1:03.28) a ovaj rezultat je također upisan na listu najvrijednijih rezultata mitinga; Lucija Klasić dva četvrta mjesta i to na 4oo m mješovito i na 200 m leđno;Anja Vulin osvojila je četvrto mjesto na 100 m leptir i Mia Klasić na 200 m leđno. Nakon ovog natjecanja, najbolja kadetkinja kluba, Marija Dora Bačić trenutno se nalazi na 4.mjestu u mini GP poretku! Nagradu za najvrijednije rezultate isplivali su Tesa Novak (Olimb, Zabok) na utrci 100m slobodno (585bodova) i Tin Mirjanić (Primorje, Rijeka) na utrci 800m slobodno (560bodova).

Ekipu plivačica i plivača koji su plivali na ovom mitingu činili su: Eli Vulin, Dina Tot, Marija Dora Bačić, Anita Dokoza, Ivana Radović, Maruša Mikecin, Anja Vulin, Mia Klasić, Lucija Klasić, Ivana Kovačević, Dina Volarević, Karla Mužanović, Vita Veršić, Mara Šestan, Emanuela Gulan, Loris Lapčić, Lea Joković, Marcela Lovrović, Karla Kovačević, Sara Zrilić, Gabriela Gulan, Klara Kovačević, Petra Kardum, Roko Šango, Toni Perović, Vjeko Omelić, Matej Pušnik, Ivan Klanac, Antonio Kovačević, Leon Rupnik Buterin, Ivan Šango, Toni Pedišić, Sandro Kotlar, Mihovil Kozulić, Tibor Harapin, Leon Patrk, Niko Škarpona, Rafael Utković, Jakov Čerina, Jakov Ćosić, Luka Barešić, Luka Belić, Erik Perović, Adrian Šaponja i David Radeka.

Treneri ovih natjecateljskih grupa su Danijela Kurtin, Željko Olujić i Ivan Karavida.

Treba na kraju spomenuti i odličnu organizaciju ovog do sada najbrojnijeg plivačkog natjecanja za koju su članovi PK Zadar još jednom pokazali da mogu i znaju. Osim što su se sami maksimalno angažirali u organizaciju su uključili i roditelje svojih natjecatelja ali i starije plivačice i plivače. Rezultat toga je besprijekorno odvijanje natjecanja i dobra ponuda ( fotografije, tombola i kolači) i zadovoljstvo gostiju od kojih su stigle brojne pohvale i zahvale a većina gostujućih klubova vraća se iz godine u godinu u Zadar govoreći kako im je Krševan najdraži mini GP. Na kraju ne smijemo zaboraviti i sudački zbor PK Zadar koji je odradio odličan posao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...