Ponosni otac Stipe na predstavljanju biografije Luke Modrića

Španjolski sportski novinari Vicente Azpitarte i José Manuel Puertas doputovali su u Zadar te u društvu ponosnog oca Stipe predstavili biografiju sada već legende kraljevskog kluba Real Madrida – Luke Modrića „Trnoviti put do svjetske slave”. Promocija je održana u zadarskoj Kavani Lovre.

Autor Vicente Azpitarte se zahvalio prevoditeljicama, izdavačima, direktorici tvrtke S event Zdenke Zrilić te posebno obitelji Modrić bez kojih ova priča ne bi bila moguća.

U španjolskim novinama često sam isticao kako smo u prvoj Lukinoj godini u Madridu Luku branili samo njegova majka i ja. To je šala, ali morate znati da ta godina za njega nije bila nimalo laka jer je doživljavao pritiske i kritike novinara. Znate li što je Luka danas u Španjolskoj? Proglašen je najboljim veznim igračem na svijetu i dio je najvažnijeg nogometnog kluba na svijetu. On je za navijače Reala već sada prava legenda. Postao je ikona, a njegov transfer je najbolji transfer kraljevskog kluba ikada. Ne znam što ga čega u budućnosti, no vječnost u bijelom dresu već ima osiguranu.“ kazao je Azpitarte.

Koautor knjige Jose Manuel Puertas je naglasio kako mu je iznimna čast da je knjiga o Luki predstavljena u gradu u kojem je Luka rođen i u kojem je odrastao.

„Krajem 2014. godine Vicente mi je ponudio ovaj projekt. U početku sam bio skeptičan, jer koga zanima priča o mladom nogometašu. No kada sam se prihvatio posla postalo mi je jasno kako je ovo priča koja mora biti ispričana. Osobito je važno njegovo djetinjstvo i sve ono kroz što je Luka prolazio. Luka je najvažniji igrač Real Madrida, najteže zamjenjiv igrač i zato je važno da smo u Španjolskoj pokazali tko su ljudi koji su mu pomogli, Važno je i da znaju zbog čega je tako skroman čovjek i igrač.“ – kazao je Puertas.

Zanimljivo je kako su autori knjige, inače priznati španjolski sportski novinari, u pripremi knjige razgovarali s dvjestotinjak sugovornika.

Na promociji knjige koja je održana u organizaciji tvrtke S event, osim Lukinog oca Stipe, prisustvovali su brojni uglednici iz zadarskog sportskog i društvenog života. Knjiga se danas na promociji prodavala po promotivnoj cijeni od 50 kuna, a cijena u redovnoj prodaji iznosit će 79 kuna i može se nabaviti u svim većom knjižarama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...