Pozdravite se s toplim vremenom, stiže zahlađenje

Kako javlja Državni hidrometereološki zavod, danas bi u prvom dijelu dana u unutrašnjosti trebalo biti pretežno oblačno, mjestimice uz slabu kišu, u gorju susnježicu i snijeg. Potom bi trebalo uslijediti razvedravanje, pa će poslijepodne biti barem djelomice sunčano.

Slab snijeg već sada pada  na Zavižanu, Medvednici, u Crnom Lugu, Čabru i Delnicama.

Na Jadranu će biti pretežno sunčano uz povremenu umjerenu naoblaku, no podno Velebita još ujutro može biti oblačnije. Bit će vjetrovito, na kopnu uz umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u gorju s olujnim udarima. Na Jadranu će puhati jaka i ponegdje olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima. Temperatura zraka bit će između 3 i 8, na Jadranu od 8 do 13 °C, a prema kraju dana osjetno hladnije, osobito u unutrašnjosti, prenosi Index.hr.

Sutra još hladnije

U utorak će biti pretežno ili djelomično sunčano, vjetrovito i hladno. Puhat će umjeren, u gorju i jak sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu jaka i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura bit će između -5 i 0, na Jadranu od 2 do 7, a najviša dnevna od -1 do 4, na Jadranu između 5 i 9 °C.

No, krajem tjedna temperature će na kopnu opet biti blizu 10 stupnjeva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...