Predstavljena brošura „Prirodna i kulturna bogatstva područja Novigradskog i Karinskog mora“

Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar“ je kroz provedbu projekta „B.transparent: Jačanje lokalnih partnerstva za transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima na području Novigradskog i Karinskog mora” zajedno s projektnim partnerima te Gradovima, Općinama i Turističkim zajednicama na području Novigradskog i Karinskog mora, izradila jedinstvenu brošuru o prirodnim i kulturnim bogatstvima područja Novigradskog i Karinskog mora.

Brošura o prirodnim i kulturnim bogatstvima područja Novigradskog i Karinskog mora obuhvaća i predstavlja ovaj jedinstveni prostor kao cjelinu te pomaže u dodatnom osvještavanju njegovih vrijednosti i potrebe za sustavnom zaštitom. Brošura je predstavljena zainteresiranoj javnosti danas u Novigradu, u Kuli Buta, inače informativnom centru za Natura 2000 područje Novigradskog i Karinskog mora te će biti dostupna u svim Turističkim zajednicama na području Novigradskog i Karinskog mora kao i na internet stranicama nositelja projekta i svih partnera.

Pri izradi brošure korištene su fotografije pristigle na foto natječaj „Jedinstvenost i bogatstvo prostora Novigradskog i Karinskog mora“, također održanog u sklopu projekta „B.transparent“  kroz koji se senzibilizirala javnost o posebnostima projektnog područja.

Projekt se provodi i financira u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA te je financiran od strane Europske unije i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta je 175.597,81 EUR / 1.338.582,10 HRK, dok projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u postotku od 94,52 % tj. 165.981,87 EUR / 1.265.279,79 HRK.

l1001001

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...