PU zadarska upozorava vozače da se prilagode zimskim uvjetima na cestama

U razdoblju od 15. studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine, temeljem članka 193. stavka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture donijelo je Odluku o obveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj.

Pod zimskom opremom motornih vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,50 tona, sukladno posebnom propisu, podrazumijevaju se zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i s lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.

Pod zimskom opremom autobusa podrazumijevaju se lanci na pogonskim kotačima ili zimske gume (M+S) postavljene na pogonske kotače, a autobusi i teretna vozila koja zbog tehničkih razloga ne mogu postaviti lance na pogonske kotače moraju imati zimske gume (M+S) na pogonskim kotačima.

Navedena odluka odnosi se na autocestu A1 (čvor Maslenica – čvor Lučko), te na državne ceste koje su u nadležnosti PU Zadarske, i to: D27 (Gračac – D. Karin) i D54 (Maslenica – Zaton Obrovački).

Ovim putem upozoravamo sve vozače na dosljednost u poštivanju svih obaveza iz Odluke o obveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, kako bi postigli maksimalnu sigurnost prometovanja u zimskim uvjetima. U istom cilju policijski službenici PU Zadarske poduzimati će sve ovlasti sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama kako bi se ova odluka ispoštovala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...