Raspisan natječaj za 5. Festival duhovne glazbe „Svjetlost dolazi“ Zadar 2017.

Udruga „Stihovi i Note“ raspisuje NATJEČAJ za 5.Festival duhovne glazbe „Svjetlost dolazi“ Zadar 2017. koji će se održati 28.travnja 2017 (petak) u HNK Zadar s početkom programa u 19:30 sati. Najtečaj je otvoren do 24. veljače 2017. godine, a bkladbe slati isključivo na email adresu udruge „Stihovi i Note“: [email protected]

Na festivalu se izvodi moderna kršćanska glazba i natjecateljskog je karaktera. Dodjelit će se nagrade za najbolji tekst ,glazbu, aranžman, nagrada stručnog žirija i nagrada publike

UVJETI NATJEČAJA :

Tekstovi skladbi moraju biti kršćanskog karaktera

– Novokomponirane skladbe, ili nedavno objavljene ali da nisu javno izvođene na festivalima ili emitirane na radiju

– Trajanje skladbi do 3:50 min., najviše do 4:00 min.

PRIJAVA MORA SADRŽAVATI:

Tekst pjesme u Word formatu

-Uredno potpisani autor teksta, autor glazbe, autor aranžmana

-Kratka biografija izvođača sa svim potrebnim kontakt podacima(kontakt osoba, adresa, tel. mob. email)

-Ogledna demo snimka skladbe koja ne treba biti studijski i produkcijski obrađena ali treba biti što sličnija izvedbenoj verziji (može se poslati i gotova snimka ukoliko već postoji) poslana u mp3 formatu s minimalnom rezolucijom od 192 kbps

– Prijave koje ne ispunjavaju gore navedene uvjete neće biti razmatrane od strane organizatora. Autori jamče za originalnost skladbi. Naknadno utvrđivanje neoriginalnosti skladbe povlači za sobom sankcije određene festivalskim pravilnikom.

REZULTATI NATJEČAJA: bit će javno objavljeni putem medija 03.ožujak 2017.g. Autori i izvođači koji su izabrani od strane Organizacijskog odbora festivala osobno će se obavijestiti.

INFO – PRAVILNIK FESTIVALA:Izvođači sami mogu odabrati način nastupanja na festivalu: Vokalna live izvedba uz instrumentalnu matricu ili uz instrumente (klavir,gitara,violina,perkusije) o čemu moraju pravovremeno ,prilikom prijave, obavijestiti Organizatore kako bi im se omogućila potrebna tehnička oprema.Oni koji će nastupati uz instrumentalnu matricu – gotovu studijsku snimku trebaju dostaviti najkasnije do 08.travanj 2017.g.

-U pojedinom izvođačkom sastavu (zbog tehničke realizacije) istovremeno na pozornici može biti najviše četrnaest (14) članova!

– Generalna proba je od 13 do 17 h. Prije/nakon tonskih proba (ovisno o rasporedu) izvođači mogu samostalno razgledati najvažnije kulturne i duhovne znamenitosti grada Zadra.

-Na festivalu će nastupati najviše do 14 izvođaća nakon čijih nastupa slijedi glasanje publike i stručnog žirija.

-Tijekom zbrajanja glasova slijedi 15-minutni revijalni dio programa uz glazbenog gosta.

– Slijedi proglašenje pobjednika,dodjele nagrada i izvođenje pobjedničke skladbe

-Zajedničko druženje izvođača i Organizatora bit će po dogovoru prije početka ili nakon završetka festivala na organiziranom domjenku.

– Za smještaj izvođača koji dolaze izdaleka potrebne su pravovremene informacije i točan broj osoba koje bi prenočile u Zadru kako bi se Organizatori mogli pobrinuti za realizaciju smještaja.

-Troškove puta snose sami izvođači.

Sve dodatne informacije na kontakt broj: 099 405 93 29 , na email udruge [email protected] ili inbox facebook stranice udruga Stihovi i Note https://www.facebook.com/stihovizdnote ili stranice Festival duhovne glazbe Svjetlost dolazi Zadar. https://www.facebook.com/pages/Festival-duhovne-glazbe-Svjetlost-dolazi-Zadar/411266322365545?ref=bookmarks

Organizacijski odbor: Udruga „Stihovi i Note“

Izvršni ravnatelj festivala „Svjetlost dolazi“ Zadar 2017, Vesna Benić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...